DHK U14: Támadásban akadozott a gépezet

U 14-es együttesünk vasárnap Miskolcon játszott helyosztó mérkőzést a DVTK Jegesmedvék ellen. Az előző két találkozónkat elveszítettük, de ezúttal a legtöbben inkább győzelemre számítottak a tabellán mögöttünk tanyázó miskolciakkal szemben.

0

82391826_2477850359123889_9182846361832259584_o-300x200 DHK U14: Támadásban akadozott a gépezetFotó: DHK

Az 1. harmadban kevés említésre érdemes esemény történt, a periódus felénél kaptunk egy kiállítást, de azt magabiztosan védekezték ki a mieink. Elsősorban a mezőnyben folyt a játék, kiegyenlített erők küzdelmét hozta az első etap.

A 2. játékrészben a mieink szereztek vezetést, a 25. percben Juhos Patrik talált be, majd röviddel később Szatmári góljával egalizáltak a Jegesmedvék. Ezután összesen öt alkalommal kerültek emberfórba a debreceniek, de egyikből sem sikerült betalálni, akadozott a mieink támadó játéka.

A 3. harmad elején Czecze Hunor góljával ismét nálunk volt az előny, de periódus közepén kétszer is betaláltak a hazaiak, előbb Kunsági egyenlített, majd Szatmári révén át is vették a vezetést. 59.30-nál újra emberelőnyhöz jutottunk, György István pedig azonnal időt kért. A hátralévő fél percben nem tudtunk kiegyenlíteni, a sráciok nem találták meg a góllövő ütőjüket.

A mérkőzés nagy része kiegyenlített játékot hozott, a két csapat támadó munkájában mutatkozó különbség döntött a miskolci együttes javára. A bajnokság soron következő szakaszában idegenbeli meccsek következnek, de mindegyik magában hordozza a formajavulás lehetőségét.

DVTK Jegesmedvék – Debrecen HK 3-2 (0-0, 1-1, 2-1)
Gólszerzők:
 Szatmári(2) és Kunsági, illetve  Juhos és Czecze

György István: „Szerettünk volna kikeveredni a hullámvölgyből, amibe belekerültünk, ezért a játékosok bele is adtak mindent, próbálkoztak becsülettel, de érződött a görcsösség is. Sok olyan szituációra került sor, amikor túl sokat vállaltak magukra és nem egyszerűsödött a játék, így az ellenfélnek könnyű dolga volt a védekezésben. A védőmunkánkra egy rossz szavam sem lehet, a fiúk bátran és keményen álltak bele a párharcokba, támadásban viszont akadozott a gépezet, nem tudtunk maradandót alkotni. Igazából veszélyes támadásunk nem is nagyon volt, ami bosszantó egy picikét és érthetetlen is; miért nem tudjuk ezt a játékot úgy játszani, mint a korábbi időszakban?!”