DLA U16: Félbeszakadt (nem a járvány miatt) a mérkőzés

A Debreceni Labdarúgó Akadémia korosztályos csapatának győri találkozóját félidőben lefújta a játékvezető.

0

dsc4878-300x155 DLA U16: Félbeszakadt (nem a járvány miatt) a mérkőzésFotó: Kovács Péter / DVSC

Szűcs János tanítványai már péntek délután útra keltek Győrbe, hiszen másnap 10 órától az ETO ellen léptek pályára. A mérkőzés a kiírásnak megfelelően el is kezdődött szombat délelőtt, de csak 45 percig tartott. A debreceni játékosok a mérkőzés közben gyomorpanaszok miatt sorra kérezkedtek le a pályáról, volt olyan periódus, mikor csak hét-nyolc mezőnyjátékos tartózkodott a játéktéren. A DLA szakmai stábja ezért úgy döntött, a második félidőt már nem kezdi meg a csapat, ezt jelezték a játékvezetőnek és az ellenfél edzőjének is.

A mérkőzés egyébként háromgólos győri vezetésnél szakadt félbe, de a bekapott gólok annak tudható be, hogy akadémistánk folyamatosan emberhátrányban fociztak, 7-8 játékossal nehéz felvenni a versenyt 11 ellen, ráadásul a történtek fizikálisan eléggé megviselték a srácokat. Voltak, akik annyira gyengének érezték magukat, hogy le is kellett őket cserélni.

Szeretnénk kihangsúlyozni, nem a járvány okozta a problémát, akadémiánk vezetői, edzői minden óvintézkedést megtettek, a játékosok is betartották az előírásokat, nagy valószínűséggel az előző napi vacsora okozta a gondot.

ETO FC Győr – DVSC-DLA: Félbeszakadt

Szűcs János: Mivel szombaton reggel kezdődött az ETO elleni mérkőzésünk, a távolság miatt, a szokásoknak megfelelően pénteken már elutaztunk Győrbe. Vacsora után még nem jelentkeztek a gondok, hajnalban viszont néhány játékos gyomorfájdalmakra panaszkodott. Másnap elkezdtük a mérkőzést, de egyre több játékoson látszódott, nem érzik magukat jól, egymás után kérezkedtek le a pályáról. Volt, mikor percekig csak heten-nyolcan voltunk a pályán, ráadásul kiállítás miatt már az 5. percben emberhátrányba kerültünk. Voltak, akik jelezték, nem tudják folytatni a játékot, ezért már az első félidőben kettőt kellett cserélnem. Szünetben egyre többen panaszkodtak hasfájásra, ezért kollégámmal úgy döntöttünk, nem folytatjuk a mérkőzést. A rosszullétek nem köthetők össze a járvánnyal, valószínűleg a pénteki vacsora okozta a panaszokat.