Kovács Balázs: „Kristóf a csapat egyik legszorgalmasabb játékosa”

A Debreceni Kosárlabda Akadémia tehetséges játékosáról, Madar Kristófról kérdeztük a korosztályos csapat edzőjét.

0

IMG_0256-300x200 Kovács Balázs: „Kristóf a csapat egyik legszorgalmasabb játékosa”

A Madar nevet legtöbben a futballhoz kötik, ami érthető, hiszen Madar Csaba a DVSC labdarúgócsapatának egyik ikonikus alakja, három magyar bajnoki címnek volt tevékeny részese. A Csipa becenévre hallgató egykori játékosunk fiai (Kristóf és Krisztián) apjuk nyomdokaiba lépve szintén a labdarúgást választották, viszont idővel átnyergeltek a kosárlabdára. Volt egy időszak, mikor a két sportágat párhuzamosan űzték, de mára már mindketten a palánk alatt érzik jól magukat.

IMG_2442-201x300 Kovács Balázs: „Kristóf a csapat egyik legszorgalmasabb játékosa”

Kristófról edzője elismerően beszélt, elmondta, sokra hivatott a fiatal játékos, idővel erőssége lehet a DEAC felnőtt csapatának.

Kovács Balázs: Kristóf a csapat egyik legszorgalmasabb játékosa, mindent tervszerűen végez. Okos, céltudatos, előre gondolkozik, technikailag képzett, jó kosárlabdázó, igazi vezére a csapatnak. Győztes típus, mindent a sikernek rendel alá, nehezen tud veszíteni. Csapatban gondolkozik, viszont szereti felvállalni a felelősséget, mindent elkövet, hogy minél jobb teljesítményt nyújtson, mindenáron segítse társait. Mindig lehet rá számítani, csapattársaival jó viszonyt ápol, szeret a középpontban lenni. Jó fizikai adottságokkal, koordinációval rendelkezik, jól olvassa a játékot. 2018 nyarán egy szlovéniai tornán mutatkozott be az U14-es válogatottban, azóta is többször meghívták a korosztályos nemzeti együttesbe. Szép jövő áll előtte, de rengeteg munka vár még rá, azonban ez nem jelent neki gondot. Fizikálisan kell még fejlődnie, erre mint társainál, nála is nagy hangsúlyt fektetünk, most lép abba a korba, mikor izmot pakolhat magára. Az idei szezonban sajnos sérülésekkel bajlódott, de munkához való hozzáállását mutatja, hogy törött, begipszelt kézzel is edzett. Minden téren maximalista, mint az edzéseken, mérkőzéseken, az iskolában is próbál a lehető legjobban teljesíteni. Általános iskolában kitűnő tanuló volt, a gimnáziumban is 4.5 fölötti az átlaga. Úgy gondolom, ha továbbra is töretlen lesz a fejlődése, idővel erőssége lehet a felnőtt csapatnak.

K.Z.T.