Prakab Szilárd: “a bajnokság során sikerült fejlődni”

Az U16 B-csapatra kevéssé látványos, ám annál fontosabb feladatok vártak; az alapképzettség szempontjából nagyban különböző játékosokból álló keret fejlesztése és szintre hozása. Az idény leglényegesebb eseményeit Prakab Szilárd vezetőedző foglalta össze.

0

U16b_team-300x214 Prakab Szilárd: "a bajnokság során sikerült fejlődni"Fotó: DHK

Felkészülési szakasz
„Augusztus elején napi két edzéssel (egy jeges és egy száraz) indítottuk el a szezont, ez a szakasz szeptember elejéig tartott. Ennek során lejátszottunk egy felkészülési meccset is a Jegesmedvékkel szemben, a találkozót a miskolciak nyerték. Igyekeztem megismerni és felmérni a keret tagjait, ami nem volt egyszerű, mert a társaság roppant heterogénnek bizonyult. Közöttük voltak megfelelő alapképzésben részesült játékosok és olyanok is, akik csak nemrég kezdték a jégkorongot. A keretnek csaknem a fele az A csapattal edzett, létszámgondjaink ennek ellenére sem voltak, de a csapatkeresésre nem volt elég a rendelkezésre álló idő.”

Alapszakasz
„Az alapszakaszban a B-csoportba kerültünk, igen nehéz ellenfelek közé. A miskolciakon kívül a MAC B, az UTE B, az FTC és az SZJA U 16 voltak az ellenfeleink. Próbáltunk helytállni, igyekeztünk tisztes eredményt elérni, de mérkőzést nyerni nem sikerült. A székely jégkorong akadémia több, mint 10 gólos különbséggel győzött ellenünk, a többi találkozó viszonylag vállalható módon alakult.”

Középszakasz
„Az alapszakasz végeredménye alapján a középszakaszban a IV. csoportba kaptunk besorolást. Az ellenfelek listája átalakult; a Sportország, a DVTK, a KSI, az OHA B és a Justitia Szittyák mellett az SZJA U 15 is az opponenseink között szerepelt. Velük szemben már sikerült jó meccseket is játszani, csak a Sportország és a SZJA ellen nem tudtunk pontot szerezni, ez a két együttes kiemelkedett a mezőnyből, fizikum és játékerő dolgában egyaránt. A többi ellenféllel szemben jó mérkőzéseket játszottunk, a 18 találkozó során sikerült 28 pontot szereznünk. Sajnos, ezzel csak a 4. helyen végeztünk, így nem tudtunk a helyosztó mezőnyébe bekerülni. Folytattuk tehát az edzéseket, a szisztematikus fejlesztő munkát mindaddig, amíg a szezont be nem rekesztették.”

„Összességében elégedett voltam a játékosok hozzáállásával, az elvégzett munkával. Az eredmények azt mutatják, hogy a bajnokság során sikerült fejlődni, ahhoz képest különösen, hogy mennyire vegyes összetételű csapattal indultunk el. Csodát nem várhattunk, de nem is az eredményesség volt a legfontosabb cél, hanem a játékosállomány fejlesztése. Számos játékosom több-kevesebb rendszerességgel szerepet kapott az A-csapat mérkőzésein is, nekik különösen jó az esélyük a továbblépésre. Ez az idény nyilván csak egy hosszabb folyamat része volt, a kerettagok részéről a jövőben is elhivatottságra és folyamatos, kemény munkára lesz szükség. Ezúton is köszönöm a játékosoknak a kitartó munkát, a jó hozzáállást, a szülőknek és a kollégáknak a segítséget! További jó munkát és sok sikert kívánok mindegyiküknek!”

Vezetőedző: Prakab Szilárd
Kapusedző: Kecskeméti Áron