Horváth Imre: „Tóth Gergő szó szerint kimagaslik a mezőnyből”

A Debreceni Kosárlabda Akadémia mindössze tizennyolc esztendős centere, Tóth Gergő alapembernek számít az U18-as együttesben, de tavaly novemberben a felnőtt NB I/B-ben is pályára léphetett, s emlékezetes zsákolásokkal hálálta meg a bizalmat. A kétméteres óriásról ezúttal edzője, Horváth Imre nyilatkozott szuperlatívuszokban.

0

tóth-gergő-300x225 Horváth Imre: „Tóth Gergő szó szerint kimagaslik a mezőnyből”                                                                                                               Hátsó sor jobbról az ötödik Tóth Gergő

Tóth Gergő miskolci illetőségű, az acélvárosból érkezett hozzánk három évvel ezelőtt. Tavaly edzőként, idén pedig már vezetőedzőként irányíthattam a felkészülését, és rendkívül elégedett lehetek a munkájával. Kétméteres termetével szó szerint kimagaslik a mezőnyből, mondhatni ritka jó alapanyag, adottságai egyértelműen erre a játékra predesztinálják. Sokszor a puszta jelenléte is elég, hiszen egy ilyen magas játékost nem könnyű átdobniuk az ellenfeleknek, ám Gergő nem csupán a palánk alatt tud érvényesülni, hiszen rendkívül labdaügyes játékos, és megfelelő intelligenciával rendelkezik a kosárlabdához. Sajnos az elmúlt két esztendőben több sérülés is hátráltatta a fejlődésben, a bokájával és az ugrótérdével is akadt gondja, és egy ujjficam is nehezítette a munkáját, ám ezek sem tántorították el a sportolástól, éppen ellenkezőleg, folyamatos erősítéssel igyekezett gyorsítani a regenerációját. A hozzáállásának is köszönheti, hogy már az U20-asok és az U23-asok között is bemutatkozhatott, nálunk, az U18-asok között pedig alapembernek számít. Bízom benne, hogy a jövőben elkerülik a sérülések Gergőt, s tovább tudunk javítani az állóképességén, ami az ő posztján rendkívül fontos az eredményességhez.

P.G.