“Csak az hal meg, akit elfelejtenek”

Immár öt éve, hogy nincs közöttünk a DVSC egykori vezérszurkolója, Komáromi Gábor, legendája azonban a mai napig él, emlékét méltóképpen őrzik a szurkolótársak. Mindenki "Komcsijára" emlékeztünk.

0
unnamed-3-1-300x186 "Csak az hal meg, akit elfelejtenek"
Csak az hal meg, akit elfelejtenek
Maeterlinck örökérvényű idézete az elmúlt hetekben új értelmet nyert, hiszen valódi példaképektől kellett búcsút vennünk, s fájó szívvel néztünk szembe a valósággal, miszerint bizony vannak pótolhatatlan emberek, akik betöltetlen űrt hagynak maguk után, s mindannyiunk lelkéből kiszakítanak egy kis darabot, amikor elmennek. Az emlékezés azonban az ittmaradók feladata, kötelessége, hiszen ahogy a fenti mondás is tartja, a lélekközösség az áthidalhatatlan fizikai korlátok ellenére megmarad, a gondolataink felett pedig korlátlan alkotószabadságunk van.
Komáromi Gábor, mindenki “Komcsija” napra pontosan öt évvel ezelőtt hagyott itt örökre bennünket. A DVSC labdarúgó-, és kézilabdacsapatának országszerte ismert vezérszurkolója nem ismert lehetetlent, mindenhová elkísérte kedvenceit, páratlan egyéniségével pedig nagyban hozzájárult a debreceni sportélet sikereihez. Mindössze harmincöt esztendős volt, amikor Mikepércsen elgázolták, s bár élete legnagyobb harcában is hű maradt önmagához, az orvosok végül nem tudták megmenteni az életét. Aki ismerte Komcsit, pontosan tudta, hogy tele volt célokkal, vágyakkal, melyek döntő többsége szeretett városával, és a sporttal fonódott össze. Alázat, szenvedély, elhivatottság jellemezte, s jellemzi a mai napig, mert abban egészen biztosak lehetünk, hogy az égi lelátókról figyelemmel követi a DVSC szereplését, s hangos rigmusokkal sarkallja jobb teljesítményre a játékosokat.
Akiknek pedig megadatott, hogy mindezt a Nagyerdei Stadionban tegyék meg hétről-hétre, nem felejtik a legendás vezérszurkolót, s példamutató módon emlékeznek meg róla, halálának napján például minden évben koszorúzásra és egy futballtornára is sor kerül, ahol Komcsi alakja jelenti a kapcsolódási pontot idős és fiatal, vagy épp ultra és csendes szurkoló között. Az élet olykor különös forgatókönyvíró, hiszen labdarúgóink idén éppen Komáromi Gábor halálának évfordulóján vívhatják ki az élvonalban maradást, ami a játékosok és a szurkolók számára egyaránt extra motivációt jelent.
Azt egyelőre csak megtippelni lehet, hogy hányan váltanak jegyet a sorsdöntő találkozóra, abban azonban biztosak lehetünk, hogy odafentről is élénk érdeklődés övezi majd a szombati mérkőzést.
P.G.