Népes mezőny a Komáromi Emléktornán

Kispályás labdarúgótornával emlékeztek a DVSC szurkolói egykori vezérükre, Komáromi Gáborra, a remek hangulatú eseményen végül a Mindegy FC bizonyult a legjobbnak.

0

IMG_20200627_155811-300x225 Népes mezőny a Komáromi Emléktornán

Ünnepélyes koszorúzással kezdődött, labdarúgó emléktornával folytatódott a DVSC egykori vezérszurkolója, az öt éve elhunyt Komáromi Gábor tiszteletére rendezett programsorozat. Szombaton reggeltől kora délutánig pattogott a labda az Agrártudományi Centrum sportpályáin, ahol Komcsi barátai, sport-, és szurkolótársai mérték össze tudásukat, s emlékeztek egykori drukkertársukra.

A kispályás tornán tizennyolc perces mérkőzéseket játszottak a baráti társaságokból verbuválódott csapatok, összesen tizenhat gárda képviseltette magát a mezőnyben. A SZUD 1994 házigazdaként minden évben ütőképes együttessel áll fel, de pályára lépett a DVSC egykori ikonjaiból álló Legends Team, és Kolozsvárról, Dunaújvárosról, és Hódmezővásárhelyről is érkezett csapat. A debreceni sajtó munkatársai a Dunántúli Lokistákkal közösen mérettették meg magukat, s ezúttal is bebizonyosodott, hogy könnyebb a labdarúgásról írni, mint művelni – három vereséggel búcsúztunk a tornától.

Noha az eredmény ezúttal mellékesnek számított, hiszen minden csapat jó szájízzel, élményekkel gazdagodva hagyta el a helyszínt, a legboldogabb a Mindegy FC gárdája lehetett, akik a fináléban drámai büntetőpárbajban múlták felül a Territory-Scouse együttesét.

„Már a rendes játékidőben több lehetőségünk volt, mint ellenfelünknek, végül csak az idegek harcában bizonyultunk jobbnak a Territorynál – mondta a lefújást követően Oláh János, a Mindegy FC csapatkapitánya. – Komáromi Gábor emléke mindannyiunk számára nagyon fontos, gyerekkora óta személyesen ismertük Komcsit, s ikonként tiszteltük, felnéztünk rá, így állandó résztvevői vagyunk az emléktornának is. Baráti társaságként gyakran szervezünk egymás között minitornákat, így csak a nagy meleg volt szokatlan a mai napon, de végül azzal is sikerült megbirkóznunk, s jó kapusteljesítménnyel alapoztuk meg sikerünket. A legfontosabb azonban, hogy a DVSC is győzelmet ünnepelhessen este, mi a lelátóról mindent meg fogunk tenni azért, hogy ez így történjen.”

Ezen a napon a legfontosabb a méltó emlékezés, és a jó hangulat volt, s biztosak lehetünk benne, Komcsi is jókat derült odafentről a poénokon, lélekben pedig két mérkőzés között együtt kortyolta a hűsítő nedűt egykori szurkolótársaival. A témát természetesen elsősorban az esti Debrecen – Paks kiesési rangadó szolgáltatta, a legtöbben könnyed Loki győzelemben bíztak. Az emléktornán pályára lépő fanatikusok Komáromi Gábor arcképével díszített pólót öltöttek, s közösen vonultak a Nagyerdei Stadionba, ahol már egyesült erővel szorítottak a DVSC bennmaradásáért.

P.G.