Edzésbe álltak hokisaink

Az előre meghatározott időpontban, július 13-án vette kezdetét a DEAC jégkorongcsapatának felkészülése a 2020-2021-es szezonra.

0

20200713_deac_jegkorong3-300x200 Edzésbe álltak hokisainkFotó: Derencsényi István/DEAC

Hétfőn reggel 8 órakor jégkorongcsapatunk 21 fős keretéből 16 játékos kezdte meg a csapatszintű felkészülést. Név szerint:Hetényi Zoltán és Gönczi Lajos, Léránt René, Vokla Roland, Sándor Flórián, Kiss Roland és Vedran Bogesic, Berta Ákos, Hári Norbert, Jakub Izacky, Dominik Novotny, Mazzag Dániel, Kozma Ferenc, Molnár Dávid, Szűcs István és Kiss Patrik, Bartók András pedig meghívottként vehet részt a száraz felkészülésben.

A társaság fele a szokott protokollnak megfelelően SET-vizsgálattal indította a napot, míg a többiek 10 órától erőnléti edzésen vettek részt a Debreceni Jégcsarnok melletti rekortán pályán.

Kedden reggel a játékosok helyszínt váltanak, majd szerdától napi két szárazedzés (általában futás és konditermi felkészülés) szerepel a programban. A kezdőnapon hiányzók közül Vlagyiszlav Kulesov, Dmitri Pestunov és Clint Filbrandt beutazásával kapcsolatban az anyaországi járványhelyzettel összefüggő gondok várhatók, kérdés, hogy a magyar hatóságok hogyan bírálják majd el a vízumkérelmüket. Csehország vonatkozásában jelenleg nincsenek problémák, Jan Daleckyt és Vojtech Klozt egyébként is későbbre várják.

Kormányzati források szerint a mostani időszakban a vírus behurcolása elleni védekezés a fő feladat, ezért beutazási korlátozásokat léptettek életbe, amelyek hetente módosulhatnak az aktuális események függvényében. Mindezekből világosan látható, hogy a folytatás menetrendje még eléggé képlékeny. A következő két hét sok mindenre választ adhat, de reálisabbnak tűnik, ha megfontoltan tervezünk, főleg nagyobb léptékben. A később érkezők SET-vizsgálata a tervek szerint leghamarabb július 27-én kerülhet sor. Ha minden jól megy, augusztus 3-ig tart majd az alapozás, azt követően a csapat napi egy konditermi és egy jeges edzéssel készül a következő bajnoki szezonra.