Szabados István: „karakteres futballra számíthatnak a szurkolók”

Hétfő óta a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Mádon készül a DEAC NB II-es labdarúgócsapata az augusztusi rajtra, ahol a kondicionális gyakorlatok mellett már a taktikai elemek is előtérbe kerülnek. A gárda fiatal hálóőrét, Szabados Istvánt ezúttal az öltözői hangulatról, a csapat karakteréről, valamint egyéni céljairól is kérdeztük.

0

Szabados-István-300x201 Szabados István: „karakteres futballra számíthatnak a szurkolók”Fotó: DEAC

Hétfőn délelőtt sikeresen teljesítette első bevetését a DEAC új csapatbusza, miután a másodosztályba frissen feljutott labdarúgóink megérkeztek Mádra, ahol kezdetét vette az egyhetes edzőtábor.

„A hangulattal szerencsére nincs probléma az öltözőben, nagyon vártuk már az utazást, és még ennél is izgatottabbak vagyunk az augusztus 2-ai bajnoki rajt kapcsán – nyilatkozta a Debreceni Sportéletnek Szabados István, a DEAC huszonkét esztendős hálóőre. – Mindannyian nehezen viseltük a bajnokság felfüggesztését, és a foci nélküli időszakot, s bár örültünk, hogy indulási jogot szereztünk az NB II-re, jobb lett volna végigjátszani a szezont, és a pályán ünnepelni a feljutásunkat. Nagyon hiányzik a tétmérkőzésekkel járó adrenalin, de szerencsére már nem kell sokat várnunk arra, hogy élesben is próbára tehessük magunkat, addig pedig minden korábbinál keményebben dolgozunk, hogy a rajtra mindenki formába lendüljön. Nem titok, hogy több próbajátékos is velünk készül, elsősorban Bárány Donát pótlása okozhat fejtörést a szakmai stábnak, de a történelmi feljutást kivívó csapat magja szerencsére együtt maradt, így a másodosztályban is karakteres futballra számíthatnak a szurkolók. Azt sajnos nem ígérhetem, hogy minden mérkőzésünket gólokkal nyerjük majd, annyi azonban bizonyos, hogy nem fogunk feltartott kézzel pályára lépni, az eredményes szerepléshez egyszerű játékra, és jó helyzetkihasználásra lesz szükségünk.”

A feljutással záruló, csonka szezonban rendre Szabados István nevével kezdődött a DEAC összeállítása, a fiatal kapus pedig azért dolgozik, hogy ez a másodosztályban sem legyen másképp.

„Egyelőre nem tudni, hogy ki lesz az első számú kapus az új szezonban, de bízom benne, hogy megkapom majd a lehetőséget a mestertől, és sikerül is élnem vele. Poszttársammal, Tóth Dániellel már tavaly is jól megértettük egymást, amiben csak tudtunk, segítettünk a másiknak, ez pedig a jövőben sem lesz másképp, bármelyikünk is álljon a gólvonalon. Jelenleg kölcsönjátékosként futballozom a DEAC színeiben, de a DVSC kiesésével sem merült fel a visszatérésem, hiszen nagyon jól érzem magam a Dóczy utcában, a vezetők pedig elégedettek a teljesítményemmel. Idővel természetesen szeretnék élvonalbeli csapatban védeni, s mivel nem tervezem elhagyni Debrecent, nagyon szurkolok a Lokinak, hogy hamar visszakerüljön a legjobbak közé. Egyelőre azonban kizárólag a DEAC-ra, és a bennmaradás kivívására fókuszálok, az edzőtábort követően már célegyenesbe fordul a felkészülés, a taktikai finomságok kerülnek előtérbe, a bajnoki rajtra pedig remélhetőleg a kirakós minden darabja a helyére kerül.”

P.G.