DHK: Teljes a nagyüzem a jégen

Kedden délelőtt a Debreceni HK csapatai nyolc korosztályban kezdték meg a jeges felkészülést a 2020-2021-es idényre.

0

87503684_2512691578973100_6359035102789369856_o-300x200 DHK: Teljes a nagyüzem a jégenFotó: DHK

A szuperminitől kezdve valamennyi korcsoportban legalább egy csapattal indul a DHK a bajnokságban, a női (leány) együttes az U 25-ben versenyez majd. Az ifik és a juniorok előbbre járnak a többieknél, ők az előző hetet sátoraljaújhelyi edzőtáborban töltötték, hétfőn este pedig már a debreceni jeget is kipróbálták.

Az edzőtábori munkából leszűrt tapasztalatokról, illetve a szezonnyitásig elvégzendő feladatokról nyilatkozott György József, a junior korosztály vezetőedzóje

Melyek voltak az edzőtáborozás legfontosabb tapasztalatai?

A sátoraljaújhelyi edzőtábor rendkívül jó körülmények között zajlott, nem csupán a szakmai munka, hanem az ellátás vonatkozásában is. Folyamatosan lehetőségünk volt a munkára és a rehabilitációra egyaránt. Rendelkezésünkre állt egy melegvizes pezsgőfürdő és egy úszómedence is, a srácok esténként gyakran igénybe vették. Három öltözőt kaptunk, bőven volt tehát helyünk, jó volt a jég, így hat alkalommal 70 percet tudtunk tréningezni. A reggeli futást is beszámítva 4 edzést tartottunk naponta, de a szabad foglalkozások is helyet kaptak a programban. Fontos feladatunk volt, hogy erősítsük a csapatokon belüli kapcsolatokat, a csapatépítő tréningek és a szabad programok révén.
Mire kell összpontosítani a felkészülés most következő szakaszában?

Hazaérkezve már hétfőn este folytattuk a táborban elkezdett munkát, a juniorok 15 mezőnyjátékossal és 3 kapussal indították az újabb felkészülési szakaszt. A játékosállomány korántsem volt teljes, két sérült mellett hiányoztak a légiósok; a 3 orosz játékos érkezése későbbre várható. Szombaton délután edzőmeccset vívunk a Vasas ellen idegenben és már látszik, hogy hiányos kerettel kell majd jégre lépnünk. Augusztus 16-án a Jegesmedvékhez látogatunk, ennek a mérkőzésnek lesz visszavágója is Debrecenben, jelenleg a lehetséges időpontok egyeztetésénél tartunk. Úgy tűnik, hogy nehéz dolgunk lesz végig a következő szezonban, a junior keret hat játékosa ugyanis ifi életkorú. A srácok egyébként jól dolgoznak, közülük néhányan meghívást kaptak a felnőtt edzések látogatására, ami nagyon jó dolog, mivel nagyszerű motivációt jelent az érintettek számára.