Kézilabda: Hajdúnánáson készülnek az akadémisták

A DVSC Kézilabda Akadémia ifjúsági együttese Hajdúnánáson edzőtáborozik, amelynek lezárásaként az I. DVSC Kézilabda Akadémia Tornán vesz részt.

0

ifi2jóméret-300x169 Kézilabda: Hajdúnánáson készülnek az akadémistákFotó: akademia.dvsckezilabda.hu

Augusztus 3-án indultak útnak a DVSC Kézilabda Akadémia ifjúsági és serdülő első osztályban szereplő együttesei, hiszen Hajdúnánáson edzőtáboroznak, ahol kiváló körülmények fogadták a lányokat. A hajdúsági városban idén adták át a Hódos Imre Sportcsarnokot, de a szálláshely, a Hotel Medián is minden igényt kielégítő szolgáltatást nyújt.

„Az edzőtábor körülményei kiválóak, a szállodai szobáktól kezdve, az étkezésen át, az edzések helyszínéül szolgáló csarnokig, minden feltétel adott a minőségi munkához – mondta el Győrvári Viktor, az ifjúságiak edzője. – Napi két-három edzéssel készülünk, de minden napra szervezünk valamilyen csapatépítő programot, amelyek jó hangulatban telnek. Az edzőtábort az I. DVSC Kézilabda Akadémia Tornával fejezzük be, pénteken és szombaton összesen három mérkőzést játszunk, erős ellenfelekkel. A lányok hozzáállása jó, bár érzem már rajtuk a fáradtságot, de becsülettel elvégzik a munkát, magas szinten dolgoznak az edzéseken.”

Az ifjúságiak kerete jelentősen változott, több, ebben a korosztályban rutinos játékosra nem számíthat Győrvári, azonban az igencsak átalakult kerettel is szeretnék elérni a négyes döntőt.

„A csapat összeszokásával nincsnek gondok, hiszen a serdülő és az ifjúsági első osztályban szereplők sokat készülnek együtt, jól ismerik egymást, így az előbbi keretből felkerülők hamar be tudnak illeszkedni – árulta el a tréner. – Az edzőtáborban lévő csapatépítő programok is főként a serdülőből felkerülők beilleszkedését segítik. Sok játékosunk elment, beállóban vagyunk a legerősebbek, de belső posztokon vékonyabbnak érzem a keretet, több serdülő korú játékossal vágunk neki a szezonnak. A tavalyi szezonhoz hasonlóan, a mérkőzéseken fogunk tudni leginkább összeszokni. A célunk a legjobb négybe jutás, a Keleti csoportban a Ferencváros várhatóan kiemelkedik a mezőnyből, de többen is esélyesek a Final Fourba kerülést jelentő második helyre.”

Az első ízben megrendezett DVSC Kézilabda Akadémia Torna helyszíne a hajdúnánási Hódos Imre Sportcsarnok lesz, két korosztályban négy-négy csapat küzd meg egymással augusztus 7-én és 8-án.

Az I. DVSC Kézilabda Akadémia Torna ifjúsági korosztály pénteki programja:

10:00 DVSC Kézilabda Akadémia Hajdúnánás Sport Klub
12:30 Kisvárdai SE FTC Rail Cargo Hungária
15:00 DVSC Kézilabda Akadémia FTC Rail Cargo Hungária
17:30 Hajdúnánás Sport Klub Kisvárdai SE

Az I. DVSC Kézilabda Akadémia Torna ifjúsági korosztály szombati programja:

10:00 Kisvárdai SE DVSC Kézilabda Akadémia
12:30 Hajdúnánás Sport Klub FTC Rail Cargo Hungária