Hosszas pihenő után nehéz ellenfél vár a DEAC-ra

A tabellán harmadik Gyirmót FC Győr otthonában lép pályára a tizenötödik Debreceni EAC az NB II 8. fordulójában vasárnap késő délután, Balogh Pál együttese harmadik szezonbeli győzelméért látogat a sárga-kékekhez.

0

117035029_713517975875212_5185295422219111280_n-300x182 Hosszas pihenő után nehéz ellenfél vár a DEAC-raFotó: Égerházi Péter

Ott folytatnák, ahol abbahagyták: a DEAC másodosztályú labdarúgócsapata a válogatott szünet előtti utolsó fordulóban a szebb napokat megélt ETO FC Győr ellen aratott fontos győzelmet, vasárnap pedig a Gyirmót FC Győr otthonában vár kemény csata Balogh Pál legénységére. Az egyetemisták kerete hemzseg a fiatal futballistáktól, akik két hete rácáfoltak a kétkedők azon véleményére, miszerint a második vonal egyelőre megugorhatatlan szintet jelent a gárdának, hiszen hatalmas mentális erőről téve tanúbizonyságot, kétgólos hátrányból szerezték meg mindhárom pontot a dobogóra is esélyesnek tartott ETO ellen. A mieink hét forduló alatt hat pontot szorgoskodtak össze (a zöld-fehérek mellett a Nyíregyházát sikerült két vállra fektetni), a Nagyerdőtől távol azonban egyelőre nyeretlen a DEAC, amely vasárnap szeretne javítani ezen mutatón, egyúttal megkezdve a felzárkózást a középmezőnyhöz. A Gyirmót ellen már akár Kiss Bence is lehetőséget kaphat, akit a válogatott szünet alatt Németországból igazolt a Debreceni Egyetem labdarúgócsapata.

Nem lesz azonban könnyű dolgunk Győr-Gyirmóton, következő ellenfelünk ugyanis az előzetes várakozásokat túlszárnyalva rajtolt, hét mérkőzéséből négyet megnyert, többek között a DVSC-t, valamint a Haladást is felülmúlta. Hazai környezetben ráadásul veretlenek Csertői Aurél fiai, csupán a Szolnok tudott ponttal távozni az Alcufer Stadionból. Ha van gyenge pontja vasárnapi ellenfelünknek, az a védelemben keresendő, a szezonban ugyanis csupán a Loki és Csákvár nem tudta bevenni a gyirmótiak kapuját, minden más mérkőzésen legalább egyszer kapitulálta a sárga-kékek. A DEAC támadójátéka sokat javult a nyitányhoz képest, legutóbb egy félidő alatt hármat rúgtunk az ETO-nak, s mivel vasárnapi vendéglátónk az első hét fordulóban egyszer sem talált be ennél többször, ez a gólmennyiség minden bizonnyal pontot vagy pontokat hozna a konyhára az egyetemistáknak.

NB II, 8. forduló

Gyirmót FC Győr – DEAC

Győr-Gyirmót, 09.13. 17:00

P.G.