DHK U18: Egy pont a MAC ellen

A MAC Budapest együttese érkezett a Debreceni Jégcsarnokba; akiknek játékerejéről sok mindent elárul, hogy szerdán négy góllal legyőzték a fehérvári akadémistákat.

0

83477392_2484609018448023_3761640895955337216_o-300x200 DHK U18: Egy pont a MAC ellenFotó: DHK

Nagy iramban kezdődött el a mérkőzés, a mieink jól kombináltak, de gond volt a befejezésekkel. Az ellenfél gyorsan összeszedte magát, erősen nyomtak, Antek Tamás azonban sorozatos bravúrokkal tartotta a lelket csapattársaiban. A 4. percben Diószegi lépett ki ügyesen és jó lövéssel fejezte be az akciót. 08.27-nél emberelőnybe kerültünk, a MAC-tól Harmatit állították ki. Alig több, mint egy perccel később egy korongszerzés után Bartók ugrott ki, nagyot fogott a fővárosiak kapusa, majd nem sokkal ezután kihagytunk egy üres kapuig kijátszott helyzetet. 11.18-nál Váraljai Ádám került a büntetőpadra, a srácok azonban jól védekeztek. Pár másodpercet hokiztunk csak egyenlő létszámban, amikor Aranyos is kiült 2 percre, majd Kókai jutott a kiállítás sorsára.  Mivel a harmad végén még Diószegit is kiszórták, majdnem a fél harmadot emberhátrányban kellett lejátszani. A mieink sok-sok munkával és némi szerencsével tartották a döntetlen állást, de a folyamatos létszámhátrányos játék rendesen megcsapolta az energiáikat. A szinte folyamatos emberelőnyökből adódóan a vendégcsapat jóval többet veszélyeztetett, a kaput eltaláló lövések aránya 5-12 volt a javukra.

A 2. játékrész elején is halmozódtak a hazai kiállítások, előbb Zilahit, majd Bartókot állították ki, a vendégek nagy erőkkel támadtak, a mieink kontrákkal kísérleteztek. A 30. percben Dorogi és Ádám akaszkodott össze, ők is a büntetőpadra kerültek. 31.05-nél a mieink védekezése kihagyott néhány pillanatra, a kapunk elé érkező Morvay közelről vezetéshez juttatta a vendégcsapatot. A MAC vezető gólja után feljebb kapcsoltak a debreceniek, előbb Bartis tört ki szépen egy korongszerzés után, majd Bartók lépett ki és a vendégvédők csak szabálytalanul tudták szerelni. Egyszerre két MAC-játékos került a büntetőpadra, 33.57-től 5 a 3 ellen hokizhattak a mieink. A srácok nagy erőfeszítéseket tettek a dupla fór kihasználása érdekében; már-már úgy tűnt, hogy nem sikerül, de 35.49-nél Kókai kékről eleresztett lövése beakadt, sikerült egalizálni! Sajnos nem sokáig örülhettünk; 36.15-nél egy kavarodásból Ádám újra megszerezte a MAC-nak a vezetést. A középső harmadban kiegyenlítettebbé vált  a játék, de még mindig a vendégek hokiztak fölényben.

A 3. harmadra az addig látottaknál jóval elszántabb debreceni gárda érkezett a jégre. Az első percben Ördög és Bartók alakítottak ki kecsegtető helyzetet, az üres kapuig játszott lehetőség azonban ismét kimaradt. 44.02-nél váratlanul növelte az előnyét a MAC: Győri húzott el a jobb szélen, majd éles szögből kilőtte a felső sarkot. Három és fél perccel később Dorogi és Harmati csapott össze a debreceni cserepad előtt, a hazai játékos 2+5+20, míg a vendég 5+20 percet kapott. Ahogy telt az idő, úgy kezdtek el a vendégek lazábban hokizni, míg a mieink nagy iramot diktáltak. 49.11-nél formás akció futott végig a pályán, Bartók kanyarodott fel, majd eltette a pakkot a kapus mellett. A mieink bátran támadtak, aminek meg is lett az eredménye; 52.05-nél Diószegi ugrott ki egy lecsorgó koronggal és felvarrta a vas alá a pakkot. Az egyenlítés feltüzelte a debreceni legénységet, akik egyre másra vezették a támadásokat. 58.55-nél Máthé Csaba vezetőedző időt kért, az eredmény azonban a hátralévő időben nem módosult.

A szabályoknak megfelelően öt perces hosszabbítás következett. A 3 a 3 elleni játék jobban feküdt a fővárosiaknak, jobbára ők birtokolták a pakkot, mígnem 63.48-nál Ádám betalált, ezzel a vendégek hazavitték a bónusz pontot.

Jól kezdték a találkozót a debreceni fiatalok, majd a vendégcsapat került fölénybe, többek között annak köszönhetően, hogy a harmad felétől hosszú percekre létszámhátrányba kényszerült a DHK. Antek vezérletével azonban hatékonyan védekeztek a mieink, a vendégek csak a 32. percben tudtak vezetést szerezni. Egy gólos fővárosi előnnyel zárult a 2. játékrész, de hiába növelték tovább az különbséget, a rendes játékidő végére a mieink huszáros hajrával döntetlenre alakították az eredményt. A hosszabbítás után a MAC kerekedett felül, a fiúk azonban így is elismerést érdemelnek, mivel végig nagyot küzdöttek, jól védekeztek és kétszer is sikerült egyenlíteniük. A helytállásban jelentős szerepe volt Antek Tamásnak, aki 49 lövést hárított, 92,45 %-os hatékonysággal dolgozott. A csapat néhány játékosának még szoknia kell az élcsapatok tempóját, de az egy pont megszerzése is szép teljesítmény!

U 18 48 Q A1
Debreceni HK – MAC Budapest 3-4 hu. (0-0, 1-2, 2-1, 0-1)
Gólszerzők:
 Kókai, Bartók és Diószegi, illetve Ádám(2), Morvay és  Győri

Máthé Csaba: „A mérkőzés elején sikerült jó rajtot venni, az első helyzetek előttünk adódtak. Az ellenfélnek is akadtak lehetőségei, de ezeket hárítani tudtunk.  A találkozó tempója nagyon jó volt, az eddig látottak alapján a leggyorsabb meccsünket játszottuk. A nagy tempó miatt időnként ütemtelenül értük oda az ellenfélhez, ezért volt a sok kiállítás, amit kaptunk. Az emberhátrányos helyzeteket rendre jól oldottuk meg, Antek Tamás bravúrok sorát mutatta be és a csapat alázatos munkája révén sikerült meccsben tartani magunkat.

A találkozó végéhez közeledve kétgólos hátrányban voltunk, ám ezt ledolgoztuk és hosszabbításra mentettük az összecsapást. A ráadás vége előtt 1 perccel az ellenfél begyűjtötte a 2 pontot, így a mieink eggyel gyarapodtak. A tanulság az, hogy a játék akkor ér véget, amikor a duda megszólal. Dicséret jár a játékosaimnak, mert végigküzdötték a meccset és igen értékes pontot szereztek! Természetesen még nem mindenki képes ilyen gyors tempóban hokizni, de az egész év a rendelkezésünkre áll, hogy mindenki közelebb kerüljön a legjobbakhoz és egyre több játéklehetőséget kapjon. A csapatunkban az tetszik, hogy együtt tudunk élni a nehéz helyzetekben is, ami hosszú távon előnyt jelenthet. Holnaptól már a következő mérkőzésre koncentrálunk, dolgozunk tovább!”