Hátrányból fordítva győzték le az újoncot női futsalosaink

Szombat este a Budaörs otthonában vendégszerepelt a DEAC női futsalcsapata, amely hamar hátrányba került, ám még a szünet előtt egyenlített, a második játékrészben pedig esélyt sem adott ellenfelének.

0

78935145_161542518546532_113653832608645120_o-300x200 Hátrányból fordítva győzték le az újoncot női futsalosainkFotó: DEAC

Nem túlzás azt állítani, hogy a nulláról kezdett el építkezni másfél évvel ezelőtt Korozmán Krisztián, aki futsalos ismeretségeit kamatoztatva, korábbi vagy jelenlegi nagypályás labdarúgókból verbuvált össze egy ütőképes női futsalcsapatot Budaörsön, majd fokozatosan elkezdte átadni nekik a teremlabdarúgáshoz szükséges technikai alapokat. A gyorstalpaló sikerét jól mutatja, hogy első szezonjukban tönkreverték az NB II mezőnyét, s mivel a bajnokság félbeszakításakor feljutó helyen álltak, idén már a legjobbak között bizonyíthatnak. A budaörsi hölgyek rögtön egy négygólos sikerrel mutatkoztak be Szekszárdon, szombat este pedig a szintén győzelemmel rajtoló Debreceni EAC látogatott a zöld-fehérekhez.

Jobban kezdett az újonc, amely Koch Fruzsina révén alig két perc elteltével a vezetést is megszerezte, a DEAC pedig sokáig nem találta a mérkőzés ritmusát, sok hibával játszottak az egyetemisták. Horváth Viktória egy gyors ellentámadás végén így is megszerezhette volna az egyenlítő találatot, de Terdik jól zárta a szöget, a túloldalon pedig Balya Dorottya volt pontatlan egy tetszetős kombinációt követően. A félidő második felében már támadóbb szellemben lépett fel a sérülésektől megtizedelt DEAC, amely André Antónia találatával egalizált. A szünet után már kiütközött a két csapat között lévő tudáskülönbség, a DEAC sok futással és gyors labdajáratással igyekezett fárasztani a hosszabb kispaddal rendelkező, ám rutintalanabb budaörsieket, s ennek meg is lett az eredménye, André Antónia második góljával ugyanis fordítottak a mieink. Annak ellenére, hogy az egyetemisták kontrollálták az összecsapást, kontrákból könnyedén egyenlíthettek volna a hazaiak, ám Torma Lilla jól állta a sarat, az utolsó percekben pedig a túloldalon Krascsenics duplája lezárta a nyitott kérdéseket, 4–1-es győzelmével továbbra is hibátlan az élvonalban a DEAC női futsalcsapata.

Női futsal NB I, 2. forduló

Budaörs – DEAC 1–4 (1–1)

DEAC: Torma – Tóth N., Krascsenics, Üveges, Horváth V.

Csere: Tóth R. (kapus), André, Böröczky, Czégény, Nagy A.

Gólszerzők: Koch 2’, ill. André 11’, 25’, Kracsenics 39’, 40’

P.G.