Nem bírtak a Szolnokkal pólósaink

A DVSE a világklasszisokat felvonultató Szolnoki Dózsát fogadta a szezon első hazai mérkőzésén. A debreceniek az első két negyedben remekeltek a vízben, a végére azonban kinyílt az olló és megérdemelten nyertek a Tisza-partiak.

0

Stefa-768x512-300x200 Nem bírtak a Szolnokkal pólósainkFotó: Nagy Anita/DVSE

A nyáron érkezett válogatott játékos, Nagy Ádám góljával kezdődött a találkozó, a DVSE azonban a vendégek – és talán saját maguk – legnagyobb megdöbbenésére másfél perc alatt megfordította a mérkőzést. Előbb Stefanidesz Levente lőtt hatalmas kapufás gólt, kisvártatva pedig Oltean Sebastian növelte a hazai előnyt (2-1).

A második negyedben sem tétlenkedtek a debreceniek. Radomir Drasovics egyenlítése után Zsilák László lőtt bődületes gólt 10 méterről, másfél perccel a félidő előtt pedig Smitula Gergő talált be előnyből. Egy másodperc választotta el a csapatot, hogy döntetlennel vonuljon szünetre, a világ egyik legjobb játékosa, Filip Filipovics azonban nem kegyelmezett. A szoros eredmény Kósik Somának is köszönhető volt, aki elképesztő bravúrokat mutatott be a debreceni kapuban (4-5).

Fordulás után ritmust váltottak a vendégek, amit nem sokáig bírt a DVSE. A Dózsa zsinórban négy gólt szerzett, melyekre mindössze egy találat érkezett válaszként Stefanidesz Levente révén. Az utolsó szó azonban ezúttal is a vendégeké volt, így az utolsó negyed előtt már öttel mentek (5-10).

A záró felvonás igazán már egyik együttesnek sem hiányzott, hiszen a lényegi kérdések már az előző játékrészben eldőltek. A szolnoki gólok mellett két hazai találatnak örülhetett a szép számú debreceni közönség: Nagy Norbert centerből, Oltean Sebastian pedig emberelőnyből kozmetikázott az eredményen.

A végeredmény 15-7 lett a Szolnoki Dózsa javára, így a szerb edzők csatáját ezúttal a játékosként olimpiai bajnok Zsivko Gocics nyerte.

E.ON Férfi OB1, a 4. fordulóból pótolt mérkőzés

Debrecen–Szolnoki Dózsa 7-15 (2-1, 2-4, 1-5, 2-5)

Gólszerzők: Stefanidesz 2, Oltean 2, Zsilák, Smitula, Nagy N., ill. Drasovics 3, Jansik D. 2, Nagy Á. 2, Szeghalmi 2, Pijetlovics 2, Filipovics 2, Teleki, Konarik

Miroslav Bajin: „Két ellentétes félidőt láthatott a debreceni közönség. Az első két negyedben hihetetlen iramot diktáltunk és fejben is nagyon erősek voltunk. Jól tartottuk a lépést a sokkal erősebb Szolnokkal szemben. A harmadik negyedben aztán megérkezett a mérkőzésbe ellenfelünk és onnantól kezdve teljes mértékben ők irányították a találkozót. Igaz, akkor is mentünk, ahogy bírtunk, rengeteget úsztunk, az emberelőnyös helyzeteinket viszont nagyon rossz hatékonysággal használtuk ki. Büszke vagyok a csapatra, erre a teljesítményre lehet majd alapozni a folytatásban.”