DHK U16: Behúzták a rangadót a serdülők

Az új idényben eddig három mérkőzést játszott a DHK serdülő csapata. Az első két meccset magabiztosan nyerték, október 8-án viszont az előző ellenfeleknél komolyabb játékerőt képviselő DVTK Jegesmedvékkel kerültek szembe, ráadásul idegenben.

0

82556631_2483587881883470_7876865459885178880_o-300x200 DHK U16: Behúzták a rangadót a serdülőkFotó: DHK

Az 1. harmad nagy részében oda-vissza ment a játék. A 7. percben Kovács Soma passzából Révész Levente előnyhöz juttatta a mieinket. Nem sokkal később a miskolciak részéről Sztermen kiegyenlített, majd Bak góljával a vezetést is átvették.

A 2. játékrész az elsőnél sokkal mozgalmasabbra sikeredett, gólokban sem volt hiány. A második percben Domán Pétert tessékelték ki a büntetőpadra. 25.24-nél elkezdődött Lusztig Krisztián kisbüntetése is, miközben az állásban változás történt; Révész Levente egyéni akció révén emberhátrányban egyenlített a vendégcsapat. Fél perccel utóbb Oláh találatával újra náluk volt az előny, ezt Pásztor növelni is tudta a 29. percben. Ezután ismét a mieink pillanatai következtek; Révész Levente újabb találatával megkezdtük a felzárkózást, majd Gönczi Gergő gólja következett, amivel megint csak egyenlítettünk. 35.20-nál a nagy formában hokizó Révész Levente már a negyedik góljának örülhetett, ez volt a csapat ötödik találata, ami egyben azt is jelentette, hogy visszavettük a vezetést. A helyzet mindössze 10 másodpercig nem módosult, Bak Ármin talált be és egyenlített újfent. Öt ötös döntetlen állásnál kezdődött el a második szünet.

A 3. harmad elején Bak azonnal a büntetőpadra került, a mieink pedig nagy nyomást helyeztek az ellenfélre. A miskolciak nem tudtak újítani, a 3. harmad során mindössze kétszer találták el a mieink kapuját. Az 52. percben Tóth Zoltán lőtt a miskolciak hálójába, majd Fehér Ádám is megszerezte a maga találatát. Bár több, mint 7 perc még hátra volt, a találkozó sorsa lényegében eldőlt.

A serdülő játékosaink jó része kiváló karaktert mutatott ez a találkozón. Különösen az első sor volt elemében, a mieink hét góljából hatot ők szereztek, Révész Levente egymaga négyig jutott. A srácok akaraterőnek sem voltak híján, két alkalommal is megfordították a mérkőzés állását és a végét is jobban bírták, mint a miskolciak.

DVTK Jegesmedvék – Debreceni HK 5-7 (2-1, 3-4, 0-2)
Gólszerzők:
 Bak(2), Sztermen, Oláh és Pásztor, illetve Révész Levente(4), Gönczi, Tóth és Fehér Á.

Okos Csanád: Miskolcon két hasonló képességekkel rendelkező csapat lépett a jégre. Küzdős, oda-vissza meccsre számítottunk és ez szerencsére be is igazolódott. Rengeteg munkát tettünk bele a találkozóba, nyomás alá helyeztük a hazaiakat. Nagyon gyorsan zajlottak az események, kétszer tudtunk visszajönni a mérkőzésbe, nem adtuk fel a harcot kettős hátránynál sem. Főként az első sorunk játéka tetszett nagyon, képesek voltak dominálni, rendkívül látványos támadásokat indítottak a védekező, a semleges és a támadó zónában egyaránt, magabiztos, célratörő és határozott játékot produkáltak. Sajnos, akadtak olyan játékosaink is, akik nagyon megilletődötten hokiztak. Féltek beleállni az 1-1 elleni párharcokba, inkább átengedték a korongot az ellenfélnek, mint hogy megküzdjenek érte. A jégkorongsportban elengedhetetlen a bátor, önfeleáldozó „Úgyis az enyém lesz a korong!” mentalitás, enélkül nagyon nehezen lehet érvényesülni a pályán. Bízom benne, hogy a mindennapok folyamán sikerül ezen téren is javulni és átvinni ezt a mentalitást a keményebb mérkőzésekre. Összességében elégedett vagyok csapatunk teljesítményével, örömmel tölt el, hogy ilyen magas színvonalú meccseket tudnak játszani a srácok, mert ezekből lehet a legtöbbet tanulni, tapasztalni. Ilyenkor nagy a tempó, változatos a mérkőzés, sok az izgalom, cseréről cserére a legtöbbet kell kihozni magunkból! Ahhoz, hogy versenyben maradjunk, és 60 percen keresztül intenzív terhelést kell elviselni fizikailag és mentálisan egyaránt!