DHK U21: Bűntetők végén egy pont

Október 10-én a fehérvári akadémisták személyében a mezőny egyik legerősebb együttese ellen léptek jégre a DHK juniorjai.

0

84000690_2485819111660347_2920408981950169088_o-300x200 DHK U21: Bűntetők végén egy pontFotó: DHK

A debreceni srácok már a 2. percben megszerezték a vezetést, Ördög lövése után Takács Benedek talált be a hazaiaknak. A 6. percben Galusnyák szabálytalansága nyomán emberelőnybe kerültünk, a fórban azonban nem született gól. Pár perccel később Ellerbrockot, utána Benedek Norbertet állították ki, a mieinknek nehéz szituációkat kellett kivédekezni. 13.17-nél Bartis révén sikerült növelni az előnyünket. A 16. percben Parragit ültették le a büntetőpadra. Az előnyt nem tudtuk kihasználni, a fehérváriak pedig büntettek; 18.17-nél Ambrus Csongor találatával szépítettek az eredményen.

A 2. játékrész kezdetén a hazaiak és már az első percben kiegyenlítettek, a gólt Parragi szerezte. 22.37-nél Sándor Bencére ráfújtak egy játékkésleltetést, a Fehérvár pedig Nochta révén gólra váltotta a létszámelőnyt. A 26. percben egy percen belül két fehérvári játékost is kiszórtak a játékvezetők. A dupla fór nem sokáig tartott, a szimpla előnyünk azonban megmaradt, amit 26.28-nál sikerült gólra váltani; Borbát átadását Lőrincz Szabolcs lőtte a fehérváriak hálójába. Alig több, mint 6 perccel később megfordítottuk a meccs állását, Ördög egyéni akciója révén egy találattal már mi vezettünk. A harmad végén a mieink megtartották az egygólos előnyüket.

A mieink számára nem kezdődött jól a 3. harmad, a 43. percben Aranyos Attila került a büntetőpadra, az előnyben pedig Dudkin góljával gyorsan kiegyenlítettek az akadémisták. 49.06-nál a házigazdáktól Szabó ült ki, de nem tudtuk kihasználni; egy perccel később Lőrincznél térdhasználatot láttak a játékvezetők, 2+10 percet kapott. 54.56-kor Ördög Roland is büntetőpadra került, egyre nehezebb helyzetbe jutottunk. 55.50-nél György József vezetőedző időt kért, de hiába, 58.39-nél Kaskötőt is leküldték, emberhátrány áthúzódott az 5 perces hosszabbításra is.

Az egyre fáradtabb debreceniek jól tartották magukat a ráadásban, de a mindent eldöntő találatot nem tudtuk megszerezni. A hazai csapat sem volt képes gólt elérni, így a döntés a szétlövésre maradt. A rávezetések során az akadémisták három büntetőt értékesítettek, a mieink a harmadik és a negyedik rávezetést lőtték be. Az ötödik büntetőnket azonban a kapuvas hárította, ezzel a fehérváriak szerezték meg a bónusz pontot.

Ifj. Ocskay Gábor JA – Debreceni HK 5-4 bü. (1-2, 2-2, 1-0, 0-0, 1-0)
Gólszerzők:
 Ambrus Cs.(2), Parragi, Nochta és Dudkin, illetve Takács, Bartis, Lőrincz és Ördög

György József: Nagyon jól kezdtünk, már az első helyzetünket gólra váltottuk; Ördög lövése Takács elé pattant, aki egyből lőtt és a korong kikötött a hosszú sarokban. Ezután két emberhátrányt is kivédekeztünk, nem észleltem komolyabb átütő erőt a hazai csapat játékában. A 14. perc elején Ellerbrock lövése a fehérvári kapu mögé került, a későn reagáló hazai kapus mellett Bartis villámgyors mozdulattal a hálóba húzta a pakkot. Ezután emberelőnybe kerültünk, nagyon szépen járattuk a korongot és megvoltak a helyzeteink is. A 19. perc elején egy rossz csere nyomán büntetett a Fehérvár. A 2. harmadban már az első percben letámadtuk őket, de közben elfelejtettünk védekezni, a vendéglátók egy kontrából kiegyenlítettek, majd a 24. percben emberhátrányból meg is fordították az eredményt. Ezután dupla fórhoz jutottunk, de Ellerbrock kiállítása miatt csak 4 a 3 ellen tudtunk támadni. Az előnyt sikerült kihasználni, Borbát szépen szolgálta ki a kapu elé érkező Lőrinczet, aki közelről az ellenfél kapujába bombázott. A bekapott gól láthatóan lecsillapította a hazai csapatot, oda-vissza ment a játék, majd Ördög távoli lövése a kapusról felpattanva a hálóba vágódott. Egy gólos előnnyel jöttünk ki az utolsó játékrészre, de megint emberhátrányba kerültünk, ezt a hazaiak az orosz légiósa szép egyéni akcióval ki is használta, egyenlített a Fehérvár. Ezután nagyon nagy nyomás nehezedett ránk. Az 50. percben Lőrincz 2+10 percet kapott, az amúgy is fáradt öt hátvédünkből egy kiesett, majd Ördögöt állították ki. Mind a két hátrányt sikerült kivédekezni, azonban az utolsó 2 percben még Kaskötőt is kiültették. Bár a folyamatos védekezés nagyon sokat kivett a csapatból, remekül küzdöttek a fiúk, Ambrus is ekkor mutatta be a legnagyobb bravúrokat. Sándor Bencének felszakadt a homloka, de tovább játszott. A hosszabbítást is létszámhátrányban kezdtük meg, de gól nem született, így jöttek a büntetők. Az ellenfél értékesítette az első három rávezetést, mi kihagytuk az első kettőt, viszont a harmadikat Borbát, a negyediket Sándor Bence belőtte. Kaskötő vitte az ötödik büntetőket, a korong a vasról kifelé pattant, így a büntetőpárbajban végül alulmaradtunk. A hálónkat Ambrus Levente őrizte, 54 lövést kapott (jegyzőkönyv szerint 46-ot) nagyon jól dolgozott, nagyszerű védésekkel járult hozzá a pontszerzéshez, míg mi 38 lövéssel (jegyzőkönyv szerint 26) próbálkoztunk.

Nagyon harcos, küzdős mérkőzésen vagyunk túl. A keretünkből megint hiányzott 4 játékos, így plusz 3 játékost vittünk az U 18-ból, akik hihetetlen jó, agresszív és hasznos játékkal járultak hozzá a részsikerhez, Ördög és Bartis egyaránt 1+1 ponttal zárt. Taktikailag fegyelmezettek voltunk, nagyon jól szűrtük a fehérvári rohamokat. Két gólt emberhátrányban kaptunk és sikerült egy emberelőnyös gólt is szerezni. Elégedett vagyok a látottakkal, bár most is voltak olyan játékosaim, akik önmagukhoz képest mélyen a tudásuk alatt teljesítettek. Sajnos, ezeket a réseket megtalálta és ki is használta az ellenfél.