Uszonyos kupát nyertek a debreceniek

Az elmúlt hétvégén az ősz első felkészülési versenyén, a dunaújvárosi Búvársuli Kupán szerepeltek a Debreceni Búvárklub uszonyosúszói, akik összesítésben a legtöbb pontot szerezve hozták haza a győztes csapatnak járó kupát.

0

Búvársuli-Kupa_2020-300x200 Uszonyos kupát nyertek a debreceniek

A legkisebb korosztályoktól a szeniorokig mindenki vízbe ugrott a közelmúltban felújított Fabó Éva Sportuszodában, ahol a kötelező előírásokat betartva, nézők nélkül, közel 200 versenyzővel zajlott az ősz legrangosabb csapatversenye. A debreceniek 21 arany-, 20 ezüst- és 12 bronzéremmel zárták a viadalt, annak ellenére, hogy néhány meghatározó ember hiányzott a csapatból.

„Sok jó időeredmény született, jó volt látni, hogy mekkora örömet okozott az újbóli versenyzés a kicsiktől a nagyokig mindenkinek. Különösen erős a serdülő és a junior korosztályú csapatunk, a felnőtteknél pedig Senánszky Petra van továbbra is elemében, pihenő nélkül, munkából érkezve is jól vette az akadályokat. Reméljük az országos bajnokságok is megrendezésre kerülnek novemberben és decemberben, érdekes lesz látni, hogy ki milyen eredményekkel tud kijönni ebből a rendkívüli felkészülési időszakból. Mindenesetre ez egy bíztató verseny volt, nagyon magas átlagot hoztunk, külön kiemelném még Pázmányi Sándort a junior fiúk mezőnyéből, aki igen erős időkkel jelezte, hogy komolyan készül a jövő évi korosztályos világbajnokságra.” – értékelt röviden Kókai Dávid vezetőedző.