Kosárlabda: Polyákék idegenben is legyőznék a Kecskemétet

Szerdán 18 órától a Kecskemét otthonába látogat a DEAC kosárlabdacspata a Tippmix Férfi NBI A. 4. fordulójában. Kovács Adrián együttesében többen is sérüléssel bajlódnak, ennek ellenére a hajdúságiak győzni mennek a Hírös városba.

0

polyák-lászló-deac-kosárlabda-1536x836-300x163 Kosárlabda: Polyákék idegenben is legyőznék a KecskemétetFotó: deac.hu

Öt napon belül másodjára is megmérkőzik a KTE együttesével a Debreceni Egyetem kosárlabdacsapata, ezúttal Kecskeméten. Mint ismert, az elmúlt hétvégén nyolc pontos cívisvárosi sikerrel zárult a 17. fordulóból előrehozott bajnoki az Oláh Gábor utcán. Bár volt már szerencséje látványosabb mérkőzéshez is a debreceni publikumnak, a hazai sikert végül nem fenyegette semmi, köszönhetően a nagyon fontos pillanatokban betaláló Polyák Lászlónak.

-Egy könnyű mérkőzésnek indult, hiszen jól kezdtünk, de sajnos a faultproblémák és kisebb sérülések hátráltattak minket, így a rotációnk kisebbre zsugorodott. Mindenki megérezte a plusz időt a pályán, így voltak 3-4 perces kihagyásaink, amikor a Kecskemét fel tudott zárkózni. Kritikus helyzetekben azonban mindig sikerült jó döntést hoznunk, valaki mindig tovább tudta lendíteni a csapatot, összességében megérdemelten húztuk be a mérkőzést -emlékezett vissza a csapatkapitány.

A szombati mérkőzéshez képest biztosan lesz változás a debreceniek keretében, hiszen a hétvégén megsérülő Bognár Kristófra várhatóan 3-4 hét kihagyás vár, ugyanakkor Carlton Guyton már minden bizonnyal Kovács Adrián rendelkezésére áll majd. A legutóbb érződött, hogy a Kecskemét kellemetlen stílusa nem ízlik a DEAC-nak, de az is látszott, hogy fegyelmezett játékkal verhetőek a lila-fehérek.

-Ha valaki követi az NBI-es kosárlabdát, az tudja, hogy a kecskemétiek nem arról híresek, hogy gyors és sokpontos kosárlabdát játszanak, inkább a kontrollált játék hívei. Nekünk sem úgy jöttek össze a dolgaink ahogy szerettük volna, a csapat átlagos teljesítményt nyújtott, de ilyenkor jó, hogy mély keretünk van, szinte bárki elő tud lépni főszereplővé. Most nekem jött ki a lépés, beakadtak a tripláim, de úgy gondolom, hogy csapatszinten idegenben ez a teljesítmény már nem lesz elég -folytatta Polyák.

Támadásban előreláthatóan biztosan több kell majd a Kovács-csapattól, hiszen nehéz elképzelni, hogy a Kecskemét odahaza is 31 százalékos mezőnymutatóval 60 pont alatt maradjon.

-Kielemeztük az előző mérkőzést, az egyéni hibákra felhívták az edzők a figyelmet, illetve a videózások során frissítették az ellenfél játékait. Ennek ellenére mi a saját játékunkat fogjuk folytatni Kecskeméten is -zárta szavait a hátvéd.