CÍVIS KK U12: Nevükhöz méltóan játszottak a Macskatigrisek

Hosszú kihagyást követően két győztes mérkőzéssel tértek vissza Kecskeméti János tanítványai.

0

Névtelen-terv-42-1-300x154 CÍVIS KK U12: Nevükhöz méltóan játszottak a MacskatigrisekFotó: kosarlabdaakademia.deac.hu

Két okból is nagy várakozás előzte meg a nyíregyházi U12-es fordulót. A lányok több, mint fél után játszottak mérkőzést, ezúttal azonban már új edzőjük, Kecskeméti János irányítása alatt. A találkozókat szigorú szabályok mellett, zárt kapuk mögött rendezték meg, de ez nem zavarta meg a lányokat. A Macskatigrisek lelkesen kosárlabdázva mutatkoztak be a B-csoportban és mindkét összecsapásukon győzelmet arattak. A sikereknek köszönhetően a következő fordulót már a legjobbak között kezdhetik meg a debreceni fiatalok.

Cívis KK Macskatigrisek- NYIKSE Tűzgolyók M U12        85-24

Cívis KK Macskatigrisek: Győri Lilla 26, Pásti Bia 15, Neuwirth Nóri 10, Szántai Szonja 10, Szatmári Nóri 8, Czégény Helga 6, Kánya Emma 3, Fekete Fanni 2, Tóth Vanessza 2, Földi Mira 1, Mile Iringó 1, Köles Luca

Kecskeméti János: A lányok elég hullámzóan teljesítettek, de ez természetes, hiszen hosszú idő után ez volt az első mérkőzésük. Szerencsére az akarással nem volt gond, sok lepattanónk és szerzett labdánk volt, amiből szépen indultunk. Mondjuk az akciók végén nagyrészt szétforgácsoltuk a palánkot, de ebben még biztosan fogunk fejlődni. Néha örökölni kell egymástól a labdát, de írjuk ezt is a nagy akarás számlájára.

Cívis KK Macskatigrisek- NYKK Eötvös   68-39

Cívis KK Macskatigrisek: Győri Lilla 19, Pásti Bianka 16, Czégény Helga 9, Szatmári Nóri 6, Szántai Szonja 5, Neuwirth Nóri 4, Köles Luca 3, Tóth Vanessza 2, Kánya Emma 2, Halász Fanni 1, Fekete Fanni 1, Sándor Nóra

Kecskeméti János: Sokkal jobban védekeztünk a labdáson, mint az első meccsen, és több volt a jó besegítés.  Kezdték a lányok felemelni a fejüket, így több szép összjátéknak örülhettem. Nagyon az út elején járunk, de úgy látom, hogy a legfontosabb, az akarat, az meg van. A többi (fegyelem, pontosság stb.) meg tanítható.