DHK U18: Elkapták a Fradit az ifik

Keményen besűrűsödött ifi csapatunk e heti programja; nem túlzás, hogy ki sem látszanak a mérkőzésekből. A „három meccses hét” nyitányaként kedden délután az FTC-Telekom együttesét fogadtuk a Debreceni Jégcsarnokban.

0

82384770_2484609231781335_6530177424842293248_o-300x200 DHK U18: Elkapták a Fradit az ifikFotó: DHK

Az 1. harmadot Urbán Ákos kiállítása nyitotta meg. A létszámhátrány ellenére is vezettünk egy ígéretes, 2 az 1 elleni kontrát, de a befejezést elpuskázták a mieink. Oda-vissza hullámzó játék folyt a jégen, az ellenfél agresszív, erőszakos hokit játszott. A 10. perc legelején Révész Csongort állították ki, majd röviddel később Diószegi került a büntetőpadra bottal akasztásért. Az emberhátrányokat sikerült kivédekezni, Antek Tamás magabiztos védésekkel támasztotta meg a csapatát.

A 2. harmadot jóval élesebb játékkal kezdte el a debreceni legénység, aminek gyorsan meg is lett az eredménye. 21.24-nél László-Szolcsányit küldték ki a játékvezetők, a hátrányt ugyan megúszták gól nélkül a vendégek, 10 másodperccel később azonban megszereztük a vezetést; Ördög húzogatott az ellenfél harmadában, a kipattanóját pedig Bartis vágta be. 26.58-nál szerepcsere történt; Bartis passzával Ördög kígyózott át az ellenfél védelmén és növelte az előnyünket. Ezekben a percekben lendületesen támadtak a mieink, különösen rosszul jött 28.19-nél Varga Máté kiállítása. A hátrányban az agilisan játszó Ördög ugrott ki, akciója azonban elakadt az FTC védőin. 28.41-nél zöld-fehér kiállítás következett, kiegyenlítődött a létszám, de csak egy vasig jutottak el a mieink. A játékrész második felében feljebb kapcsolt a vendégcsapat, Antek kétszer is veszélyes helyzetben tisztázott. A 36. percben Fehér Ádám került a büntetőpadra, de ismét jól védekeztek a debreceniek. 37.27-nél figyelmetlenül cseréltünk Polgár révén szépített a vendégcsapat. A középső harmadban élénkebben, támadó felfogásban hokiztak a mieink, ennek köszönhető a megszerzett vezetés.

A 3. harmad elején Bartis újabb találatával sikerült eltávolodni az ellenféltől. A következő percekben jó iramú, váltakozó játékot láthattunk a pályán, az FTC gyors ellenakciókra rendezkedett be, a hazai védelem azonban Antek vezetésével jól állt a lában. 55.29-nél letelt egy ferencvárosi emberhátrány, ettől kezdve megpróbált nyomást gyakorolni ránk a vendégcsapat, – de nem jártak sikerrel. 59.55-nél Diószegire róttak ki egy 2+5+20 perces büntetéscsomagot. Az FTC időt kért, lehozta a kapusát is, de a hátralévő 5 másodperc komolyabb akcióra már nem volt elegendő.

A debreceni legénység kényszerből felforgatott összeállításban lépett pályára. A mieink közel sem játszottak olyan jól, mint legutóbb, a Jegesmedvék ellen. Csodára azonban nem is volt szükség, annál inkább a három pontra, amelyet sikerült megszereznünk. Antek Tamás ezen a mérkőzésen is kiválóan, 96,55 %-os védési hatékonysággal teljesített.

Debreceni HK – FTC-Telekom 3-1 (0-0, 2-1, 1-0)
Gólszerzők:
 Bartis(2) és Ördög, illetve Polgár

Máthé Csaba: Nehéz mérkőzésen vagyunk túl, a zöld-fehérekben egy igen masszív csapatot ismerhettünk meg. Azzal tisztában voltunk, hogy nem lesz egyszerű 100 %-os teljesítményt nyújtani egy olyan, eufórikus hangulatban megvívott meccs után, mint amit a Jegesmedvék ellen játszottunk. Így is történt, az 1. harmadunk nem úgy sikerült, ahogyan szerettük volna. A szünetben átbeszéltük a srácokkal, hogy miben kellene változtatni, javulni és mindezt sikerült is a következő harmadokban megvalósítani. Nagyon örülök, hogy végül sikerült győztesen elhagyni a jeget. A fiúk jól küzdöttek, összességében elégedett vagyok a teljesítményükkel, Antek Tomi védőmunkájával különösen. Csütörtökön egy ennél jóval keményebb találkozó vár ránk, de állunk elébe!