DHK U16: A győri győzelemmel élre ugrottak a serdülők

A negyedik mérkőzését is lejátszotta U 16-os csapatunk, akik szerdán Győrben vendégszerepeltek. A vendéglátók eddig csupán egy találkozón léptek a jégre, a játékerejükről keveset lehetett tudni, de papírforma szerint a debreceniek voltak az összecsapás esélyesei.

0

82167547_2483587618550163_8272503927203692544_o-300x200 DHK U16: A győri győzelemmel élre ugrottak a serdülőkFotó: DHK

A debreceni alakulat már az 5. percben megszerezte a vezetést, Fehér Ádám átadásából Gönczi Gergő talált be. 07.44-nél némileg váratlanul, Wunder góljával egyenlítettek a győriek. 11.23-nál Rózsa Botondot állították ki. A hátrányban jól védekeztek a mieink, akik sokat támadtak és szám szerint 14 lövéssel veszélyeztették a hazaiak kapuját. A harmad utolsó percében Sárkány egyéni akciójával a hazai csapat átvette a vezetést, erre a fordulatra nem igazán számítottunk.

A 2. játékrész 2. percében Lusztig Krisztián kiegyenlített, a debreceniek pedig nagy nyomást helyeztek az ellenfélre. Az újabb gólra azonban a 32. percig kellett várni, ekkor Bodnár Bence értékesített egy emberelőnyös szituációt. A harmad vége felé kimaradt egy újabb emberfórunk, így egy találatnyi előnnyel vonultunk pihenőre.

A 3. harmad elején Szűcs Martin pihent két percet egy könyökös miatt, majd újabb létszámelőnyünk maradt ki. 55.40-nél Gönczi Gergő gyarapította a debreceni gólok számát. Az 58. perceben szépítettek a házigazdák, a találatot ismét Sárkány szerezte. Megint szoros volt az állás, a győriek szakvezetője 58.58-nál időt kért, lehozta a kapusát is, de nem tudtak komoly gólhelyzetbe kerülni. A statisztika szerint a 3. harmadban 19 alkalommal találtuk el a győriek kapuját, ugyanez nekik egyszer sem sikerült.

Az eredmény szempontjából szoros mérkőzésen szerezték meg a negyedik győzelmüket a mieink. A srácok végig fölényben hokiztak, kicsit még koncentráltabb játékkal és némi szerencsével több góllal is nyerhettek volna.

Győri NEMAK ETO HC – Debreceni HK 3-4 (2-1, 0-2 1-1)
Gólszerzők:
 Sárkány(2) és Wunder, illetve Gönczi G.(2), Lusztig és Bodnár

Okos Csanád: Már az első cseréknél kiderült, hogy képességek terén felülmúljuk az ellenfelet, viszont a mutatott játékunkkal nem voltam megelégedve; több játékosomból hiányzott a határozottság, nem hozták ki magukból, amire valójában képesek. A 2. harmadtól visszatért a bátorságunk; mind a három sorunknak voltak momentumai, célratörően, tudatosan játszottunk. Elkezdtük keresni egymást a pályán és igyekeztünk úgy reagálni a Győr visszahúzódó játékstílusára, hogy egyre jobb dolgokat hozzunk ki belőle. A kapura lövési statisztika is mutatja, hogy jobb csapat voltunk, mint az ellenfél.  Nagyon sokat dolgoztunk, de a korong nem volt velünk és a hazaiak kapusa is remek teljesítményt nyújtott, emiatt nem tudtuk kihasználni a helyzeteink 90%-át. Úgy érzem, az utazó keretünk az 1. harmad kivételével kihozta magából a legtöbbet, kivéve a helyzetkihasználásokat. Volt egy jó pár hiányzónk, akik elég sokat hozzá tudnak még tenni a csapatteljesítményhez, de örülök, hogy bármilyen kerettel utazunk, mindhárom sorunkat megfelelő játéklehetőséghez tudom juttatni, és a kapusaink is élnek a lehetőségekkel.