DHK U18: Tartalékosan két haramadig tartották magukat az ifik

Az ifi bajnokság élcsoportjából kapott ellenfelet csütörtök délután Máthé Csaba együttese, ezúttal a székesfehérvári akadémisták látogattak Debrecenbe.

0

83630357_2484609835114608_766411749757812736_o-300x200 DHK U18: Tartalékosan két haramadig tartották magukat az ifikFotó: DHK

Az előjelek kicsit sem voltak kedvezőek; míg az ellenfél részéről több, mint három sorra való játékos készülődött a középkezdéshez, addig a mieink szűk három sort tudtak felvonultatni, ráadásul számos meghatározó ember is hiányzott a keretből.

Közepes iramban kezdődött el a mérkőzés, a hadrendek azonnal kirajzolódtak. Ahogyan az várható volt, a vendégek tüstént támadólag léptek fel, míg a debreceni srácok főleg a védekezést erősítették. Az akadémisták egymás után vezették a támadásokat, a mieink védelme azonban jól tömörült, a kapunkban Végh Dániel kifogástalan teljesítményt nyújtott. A harmad gól nélküli döntetlen állással zárult, miután a játékrész közepe táján kivédekeztük Ördög Roland kisbüntetését.

A 2. játékrész elején nem figyeltünk eléggé; 20.21-nél Keceli-Mészáros lépett ki és megszerezte a fehérváriaknak a vezetést. A negyedik percben gyors hazai ellenakciót láthattak a nézők, előbb Bartis, utána Ördög dolgoztatta meg a vendégek kapuvédőjét. 24.51-nél egy átadással Győrffy indult meg és közelről betalált Végh Dánielnek. 27.00-nál emberelőnybe kerültünk, a vendégcsapatból Németh került a büntetőpadra. A fórban felálltak a mieink, volt néhány veszélyes akciónk, a gól azonban nem jött össze. A 34. percben Dorogi cselezte át magát a teljes fehérvári védelmen, lövése a vasról pattant vissza, az ellentámadásból viszont Dézsi növelte a vendégek előnyét. A mieink egy percre sem adták fel, a 14. percben ismét Ördög tesztelte az akadémisták hálóőrét. 37.23-nál Sándor Bencét ültették ki, de a hátrányban bátran hokizott a hazai együttes. 38.45-nél Ördög Roland húzogatott a fehérváriak harmadában, a védők nem vették komolyan, a debreceni támadó pedig kilőtte a felső sarkot!

A 3. harmad negyedik percében a vendégcsapatból Salamon került a büntetőpadra, a fórban veszélyes helyzetekig eljutottunk, gólig azonban nem. 49.23-nál Máthé Csaba időt kért, nem sokkal később Őri kiállítása nyomán emberelőnybe kerültünk. Egy perccel később a mieink harmadában korongot szerzett a vendégcsapat, Kaibás egyedül lépett ki és betalált. Alig néhány másodperccel utóbb Győrffy csúsztatta be a pakkot a kapusunk alatt; sajnos a játékosaink figyelme lankadni kezdett és ezen nem is lehet csodálkozni. Annak ellenére, hogy a találkozó már eldőlt, becsülettel küzdöttek, hajtottak tovább a srácok. A meccs képe a harmad végén keveset változott; az 59. percben Németh még betuszakolta a pakkot, de ennek már nem volt jelentősége.

Összességében dicséretre méltóan küzdött, akaratból újra jelesre vizsgázott Máthé Csaba legénysége. A mieink a záró harmad közepéig tartották magukat, a végén azonban párszor kihagyott az addig szilárd védekezés, a támadásokból pedig – néhány kivételtől eltekintve – hiányzott az átütő erő. Végh Dániel nagy formában védett, a találkozó során 41 lövést hárított.

Debreceni HK – Ifj. Ocskay Gábor JA 1-6 (0-0, 1-3, 0-3)
Gólszerzők:
 Ördög, illetve Győrffy(2), Keceli-Mészáros, Dézsi, Kaibás és Németh

Máthé Csaba: Tisztában voltunk azzal, hogy nehéz meccs vár ránk, hiszen a mezőny egyik legjobb csapatát fogadtuk. Ennek ellenére keményen beleálltunk a mérkőzésbe, az első harmadot hibátlanul teljesítettük, gólt sem kaptunk, többek között Végh Dani kiváló teljesítményének köszönhetően. Eközben kevés lehetőségünk nyílott a gólszerzésre. A 2. harmadban nagy rohamokat kellett hárítani, ahogy fáradtunk, úgy csúszott be egyre több hiba a játékba, de még két gólos hátrányból is lett volna esélyünk közelebb zárkózni az ellenfélhez. A 3. harmad közepén egy emberelőnyből két gólt kaptunk és ezután már nem maradt esélyünk. Véleményem szerint a keretünk nagy része jól dolgozott, bár volt hiányérzetem egy pár játékossal szemben. Abban viszont biztos vagyok, hogy a továbbiakban ők is felzárkóznak és a nagyobb intenzitással fognak küzdeni! Nehéz helyzetben vagyunk, mert nagy a meccsterhelés, sok a hiányzónk, alig bírjuk pótolni őket. Remélem, hogy mielőbb felgyógyulnak, a karanténos játékosok is vissza tudnak jönni, így a középszakaszban már közel 4 sorral is játszhatunk. Addig is vár ránk egy újpesti mérkőzés hétfőn, erre jelen pillanatban 10 játékos áll a rendelkezésemre, de muszáj tovább menni!