A szünet után fordítottak férfi futsalosaink a kupában

Csütörtök este a Magyar Kupában volt jelenésük a DEAC férfi futsalosainak, Elek Gergő együttese a második vonalban szereplő PEAC otthonában volt jelenése. Az első félidő után a hazaiak álltak jobban, de a fordulás után érvényesült a papírforma, így az egyetemisták jutottak a következő körbe.

0

118924677_3517152661652687_906620035841294452_o-300x181 A szünet után fordítottak férfi futsalosaink a kupábanFotó: DEAC

A Magyar Kupában is bemutatkozott a DEAC férfi futsalcsapata, ugyanakkor igen foghíjas felállásban léptünk pályára a PEAC otthonában, Elek Gergő vezetőedző Pereirára, Siskára, Szentes-Bíróra, valamint Szabó Lajosra sem számíthatott, a gólvonalon pedig ezúttal Krajcsi Bence helyett Dobi Attila kezdett.

A pécsi fiatalok lendületesen kezdtek, s több nagy helyzetet is kialakítottak az első percekben, ám a DEAC birtokolta többet a labdát, s a játék képe alapján kontrollálta a mérkőzést. A félidő derekához érve a vezetést is megszerezték a mieink Thiago Alves révén, ám a hazaiak nem adták fel, s egyre nagyobb nyomás alá helyezték Dobi kapuját. Három perccel a szünet előtt aztán megtört a jég, s előbb Spannenberger Máté egyenlített, majd Reith Renátó is betalált, így a PEAC várhatta egygólos előnyből a folytatást.

A szünet után sokat változott a játék képe, a pécsiek kezdtek fáradni, míg a mieink futószalagon alakították ki a nagyobbnál nagyobb helyzeteket, ám Szilágyi Gergő nagyszerű védésekkel tartotta a hazaiak előnyét, s a kapufa sem volt a DEAC-cal. Hat perccel a vége előtt aztán Tóth Attila próbálkozása utat talált a kapuba, majd a hajrában válogatott klasszisunk ismét betalált, így a DEAC 3–2-es sikerrel lépett tovább a következő körbe.

Férfi futsal Magyar Kupa

PEAC – DEAC 2–3 (2–1)

DEAC: Dobi – Tóth A., Kántor, Alves, Rácz

Csere: Faragó, Figeczki, Berecz, Szabó J.

Gólszerzők: Spannenberger 17’, Reith 20’, ill. Thiago Alves 13.’, Tóth A. 34’, 37’

P.G.