Vízilabda: Késői volt a hajrá

Gólzáporos mérkőzésen egy gólos, minimális vereséget szenvedett a DVSE a Kaposvári VK otthonában. A debreceniek óriásit hajráztak a végén és nagyon közel álltak ahhoz, hogy pontot csípjenek, de végül a kaposváriak örülhettek a zsinórban megszerzett negyedik győzelmüknek. Pozitívum azonban ezúttal is akadt a csapat játékában – hátha következőnek már pontokat is adnak érte.

0

MacsiP-768x512-300x200 Vízilabda: Késői volt a hajráFotó: Nagy Anita/DVSE

Hazai találat nyitotta a mérkőzést, Zsilák László azonban egy perc után akcióból egyenlített. Az első nyolc perc a korai gyors gólváltáson kívül nem tartogatott sok izgalmat. A negyedben még egy gól esett: két másodperccel a vége előtt David Mijic talált be emberelőnyből. Mint utóbb kiderült, a fiatal horvát játékos volt a fontos gólok szerzője ezen a mérkőzésen (2-1).

A következő játékrész is hasonló forgatókönyv szerint kezdődött. Tóth Gili Tamás góljára Macsi Patrik válaszolt. Játékosunk már korábban is megtehette volna, de sajnos kihagyta a saját maga által kiharcolt büntetőt.  Kisvártatva viszont Stefanidesz Levente egyenlített büntetőből így a debrecenieknek sikerült utolérni a Kaposvárt. Ekkor azonban jött egy bő két perces rövidzárlat, amit három góllal „hálált” meg a vendéglátó, így a félidőre három gólos különbség alakult ki a két csapat között (6-3).

Térfélcsere után a korelnök Vindisch Ferenc növelte a hazaiak előnyét, melyre a DVSE csapatkapitánya, Süveges Máté felelt akcióból. Érdekesség, hogy a két veterán harcos 2012 és 2014 kötött két éven át kiváló párost alkottak Debrecenben. A Kaposvár tartotta 3-4 gólos előnyét, Oltean Sebastian ráadásul még egy ötméterest is kihagyott – már a másodikat a mérkőzésen. Ekkor úgy tűnt, magabiztos hazai győzelem születhet a hétközi fordulóban. Debreceni oldalról Smitula Gergő és Macsi Patrik voltak eredményesek, de így is öt gólos előnnyel várhatta a záró felvonást a vendéglátó (11-6).

Az utolsó nyolc percben aztán olyan játékot produkált a fiatal debreceni csapat, amire lehet alapozni a jövőben. Beindult a gépezet: sültek a kezek, ültek a formációk sikeres volt az emberelőnyös játék. Nagy Norbert nyitotta a gólok sorát, majd Oltean Sebastian, Smitula Gergő és ismételten Nagy Norbert volt eredményes, így a játékrész felénél már csak két gól volt a különbség. A DVSE szép lassan visszakapaszkodott a mérkőzésbe és az utolsó percekben felcsillant a pontszerzés reménye is. (Ne feledjük, ott, ahol nemrég a jó erőkből álló Miskolc egy hangzatos 17-10-es veresége szaladt bele.) Az utolsó percekben Stefanidesz Levente és Zsilák László egy gólra zárkóztatta fel a mieinket. 20 másodperccel a vége előtt azonban érkezett a korábban már megénekelt David Mijic, aki kettőre növelte ismét a kaposvári előnyt. Miroslav Bajin időkérése után Macsi Patrik lőtt kapufás bombagólt, de sajnos már késő volt. A hátralévő tíz másodpercet lepörgette a hazai csapat, így végül otthon tudták tartani a három pontot (14-13).

E.ON Férfi OB1, 12. forduló

Kaposvári VK – DVSE 14-13 (2-1, 4-2, 5-3, 3-7)

Gólszerzők: Horváth 5, Juhász-Szelei 2, Tóth G. T. 2, Mijic 2, Vindisch, Dobos, Jajcinovic ill. Macsi P. 3, Stefanidesz 2, Zsilák 2, Smitula 2, Nagy N. 2, Süveges, Oltean

Miroslav Bajin: Nem kezdtük rosszul a mérkőzést, a második negyedben viszont sajnos kicsit leeresztettünk érthetetlen módon. Kaptunk néhány könnyed gólt és nem segített az sem, hogy kihagytunk két ötméterest.  Ha „csak” egyet hagyunk ki, már egy ponttal gazdagabbak vagyunk. Ilyen szinten nem szabad ekkora ajándékot adnunk az ellenfélnek, de ebből is tanulnunk kell. A záró negyedet viszont nagyon megnyomtuk, ami jelzi a fizikai erőnket is. Rendszeresen lefordultunk róluk, az utolsó pillanatig hajtottunk, ami a fiúk hozzáállása és állóképessége mellett a szakmai stáb munkáját is dicséri. Összességében több pozitívumot is viszontláttam a találkozón, ami biztató a jövőre nézve.