Idegenben is legyőzték a Fradit jégkorongozóink

Nagy skalpot gyűjtött be a DEAC jégkorongcsapata szerda este, David Musial együttese ugyanis a címvédő Ferencváros otthonában aratott 4–3-as győzelmet. A magas hőfokú mérkőzésen hátrányból fordítottak a debreceniek, akik végig koncentráltan, higgadtan jégkorongoztak.

0

128552893_732035177667073_9097973715180818467_o-300x200 Idegenben is legyőzték a Fradit jégkorongozóinkFotó: deac.hu

Ki ne emlékezne rá, hogy a DEAC jégkorongcsapata még nézők előtt, a Ferencváros elleni bravúrgyőzelemmel kezdte az új szezont, ezúttal pedig idegenben kellett helytállnunk a címvédővel szemben, ami az elmúlt hetek debreceni játéka ismeretében egyáltalán nem tűnt könnyű feladatnak. A második és a harmadik helyezett tévés csúcsrangadóján mindkét csapat ugyanabban az összeállításában lépett jégre, mint az előző mérkőzésén, az egyetlen különbség mindössze annyi volt, hogy a mieinknél ezúttal Kozma szerepelt az első csatártrióban, míg Mazzag hátrakerült a negyedikbe.

Nagy iramban kezdtek a csapatok, a mérkőzés első perceiben Hetényinek akadt több dolga, ám kapusunk jól állta a sarat. Hét perc elteltével mégis a mieink szereztek vezetést, egy buli után Aranyról kijött a lövés, a ferencvárosi védők pedig nem tudták eltakarítani a korongot, amit Pesztunov góllal büntetett. A folytatásban háromszor is emberelőnyben próbálkozhattak az egyetemisták, de nem sikerült gólra váltani a nyomást, előbb Szűcs éles szögből leadott lövését hárította Arany, majd Bogesics távoli bombája is a hazai kapusban halt el. A Ferencváros néhány veszélyes ellentámadást még vezetett a harmad utolsó perceiben, de nem sikerült betalálnia Fodor Szabolcs együttesének, így a DEAC egygólos előnyben vonulhatott pihenőre.

A szünet után magasabb sebességi fokozatra kapcsolt a címvédő, s már az első emberfórjával élni tudott, Kulmala a bedobópontig lopta magát, majd ellőtte a korongot Hetényi füle mellé. Az egyenlítést követően lendületbe kerültek a zöld-fehérek, Nagy Gergő pedig a mérkőzés második felébe lépve a vezetést is megszerezte a hazaiaknak. A túloldalon kevesebb lehetőséget jegyezhettünk fel, Novotny és Dalecky volt a legaktívabb, elsősorban távolról kísérleteztek a mieink. A hazaiak ebben a periódusban háromszor annyit kísérleteztek, mint a DEAC, mégis döntetlen állásról folytatódhatott a küzdelem, miután fél perccel a második szünet előtt Vokla Roland megpattanó lövése utat talált Arany kapujába.

A harmadik harmad is ferencvárosi korongbirtoklással kezdődött, a DEAC azonban két gyors ellentámadásából a másodikat gólra váltotta, Kozma átadására Szűcs István remek ütemben érkezett, és a rövid felsőbe bombázott. Alig két percre rá hátrányban egalizáltak a hazaiak, Roczanov egy korongbedobás után talált be, ezzel nyílttá vált a hajrá, mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek a három pont megszerzésére. Novotny szépségdíjas találatával ismét az egyetemisták szereztek vezetést, s bár a hajrában hat a négy ellen támadhatott a Ferencváros, újabb gól már nem született a találkozón, a DEAC 4–3-as győzelmet aratott a Tüskecsarnokban. Az egyetemista gárda sikerével megelőzte a Brassót és pontszámban beérte az FTC-Telekomot is. Pénteken a Dunaújvárosi Acélbikákat fogadja David Musial együttese, jövő héten pedig Erdélybe utazik a csapat.

FTC – DEAC 3–4 (0–1, 2–1, 1–2)

FTC: Arany – Kärmeniemi, Sarcia – Boros, Hegyi Á. – Bán, Ellerby (2) – Galántai, Imre, Nagy G. 1 (1), Kulmala 1 (1), Somogyi B. – Tóth A., Pavuk (1), Tóth Renátó – Sági Martin, Hajós, Németh A. – Tóth Gergő, Roczanov 1, Tóth Richárd

Edző: Fodor Szabolcs

DEAC: Hetényi Z. – Berta, Filbrandt – Kloz (1), Vokla 1 – Kiss R. (1), Sándor F. – Bogesics, Kozma (1), Kiss P., Szűcs I. 1 – Dalecky (2), Izacky, Novotny 1 – Hári N. (1), Kulesov, Pesztunov 1 – Molnár D. (1), Mihalik, Mazzag

Edző: David Musial

P.G.