Kézilabda: Ajándékoztak akadémistáink

A Hódos Imre Rendezvénycsarnokban korábban helyet kapó játszóházi eszközöket, játékokat adományoztak a Karitatív Testületen keresztül az EU-Roma Egyesületnek.

0

játszóház-v2méret-1024x751-300x220 Kézilabda: Ajándékoztak akadémistáinkFotó: akademia.dvsckezilabda.hu

2016-ban indította útjára gyermekmegőrző-játszóházát a DVSC Kézilabda Kft., a Hódos Imre Rendezvénycsarnokban. A játszóházban minden hazai mérkőzés idején szakképzett óvónő vigyázott a hat éven aluli kicsikre. A Hódos átalakítása, felújítása során a gyermekmegőrzőben lévő játékokat (plüssfigurákat, játékautókat) és játszószőnyegeket klubunk ajándékul szerette volna felajánlani. A debreceni Karitatív Testülettel évek óta jó az együttműködésünk, ezért felvették velük a kapcsolatot, hogy az eszközök és játékok a megfelelő helyre kerülhessenek. oda, ahol a legnagyobb örömmel fogadják azokat. Így esett a választás az EU-Roma Egyesületre, ahol a mai napon örömmel vették birtokba a játékokat. A Pósa utcai közösségi házban azóta már be is rendeztek egy játszószobát a kicsiknek, amelyet immáron az egyesület által adományozott játékok is színesítik.

„Nagyon jó érzés, hogy olyan gyerekeknek adhatunk, akiknek ezzel örömet tudunk okozni” – mondta el a DVSC Kézilabda Akadémia játékosainak képviseletében Erdődi Gréta, ifjúsági korú játékos, rajta kívül csapattársa, Vértesi Viktória is részt vett az eseményen.

„Én is nagyon örülök, hogy ilyen jó helyre kerülnek az adományok – fejezte ki örömét Varsányi Nóra, a DVSC társadalmi és nemzetközi kapcsolatokért felelős szakértője. – A Hódos Imre Rendezvénycsarnok átalakítása után arra gondoltunk, hogy a gyermekmegőrzőben lévő játékokat olyan helyre szeretnénk adományozni, ahol még sokáig játszhatnak azokkal. Reméljük, hogy akik a Pósa utcai közösségi házba ellátogatnak, örülni fognak ezeknek a játékoknak!”