DEAC LEÁNY U16: Hosszabbításban dőlt el a pontok sorsa

Kiélezett csatát hozott a DEAC U16-os gárdájának mérkőzése a Kiss Lenke KS ellen vasárnap a Leány Országos Kadett Bajnokság rájátszásának Fehér csoportjában.

0

u16lányokjó-1-300x154 DEAC LEÁNY U16: Hosszabbításban dőlt el a pontok sorsaFotó: kosarlabdaakademia.deac.hu

A debreceniek az első negyedet elvesztették, azonban a többi játékrészt megnyerték, és meccs végére 60-60-as döntetlenre mentették az állást. A hosszabbításra már nem maradt elegendő energiája Kovács-Jávor Petra alakulatának, ezért a Kiss Lenke KS öt ponttal legyőzte a DEAC-ot.

Kiss Lenke KS – DEAC 69-64 (19-7, 14-19, 12-14, 15-20, 9-4)

DEAC: Elekes Milla -, Futó Sára 17/9, Hegedűs Dóra 11, Szabados Dorottya 9/3, Szász Lili 8

Cserék: Papp Dóra -, Pásti Regina 19, Molnár Adél -, Novák Veronika -, Szabó Boglárka –

Edző: Kovács-Jávor Petra

Kovács-Jávor Petra: Rendkívül rosszul kezdtük a mérkőzést, támadásban meg voltunk illetődve az ellenfél nagyon agresszív védekezésével szemben, és nagyon sok közeli dobást hibáztunk. Viszont utána fel tudtuk szívni magunkat, és sikerült visszajönnünk a mérkőzésbe. Az utolsó két másodpercben az ellenfél egyenlíteni tudott, a hosszabbításra pedig mind fizikálisan, mind mentálisan elfáradtunk, nem maradt elég energiánk. Sajnos az a sok kihagyott büntető (21) és elvétett közeli befejezés megbosszulta magát. Viszont dicséret illeti a lányokat, mert 45 percen keresztül küzdöttek, és nem adták fel.