Idegenben is győzött a DSZC-Eötvös DSE Derecske

Szombaton délután zárt kapus mérkőzésen Pécsett szerepelt a DSZC-Eötvös DSE Derecske.

0

csapat-300x225 Idegenben is győzött a DSZC-Eötvös DSE Derecske

Január 16 óta nem játszottak a hajdúságiak, akkor éppen a Pécsi TE-PEAC látogatott Derecskére, és egyszettes pécsi vezetés után fordítottak és nyertek 3:1-re Tóth Kingáék.

Ezúttal többszörösen nehezebb volt a helyzet.

A hazaiaknál több olyan játkos is pályára lépett, akik az extraligás Kaposvár játékosai, de kettős játékengedéllyel a pécsieket is erősítik. Így a legutóbbi összecsapással ellentétben ezúttal a többszörös felnőtt válogatott Szedmák Réka, valamint a liberó Hegyi Bianka Zsófia és a feladó Kalmár Viktória is nehezítette annak az Eötvös DSE-nek a dolgát, amely nem tudott teljes kerettel utazni, mert az U19-es együttes Debrecenben játszott a DEAC és a Szolnoki SPC ellen. A vendégek 9 fős alakulata ráadásul kicsit késve is érkezett, így rövidebb lett a bemelegítés.

A találkozó nagy iramban kezdődött és – bár mindkét oldalon előfordultak rontott nyitások – az előző hónapban játszott mérkőzéshez képest sokkal magasabb színvonalú röplabda zajlott a pályán. Az eredmény végig szoros volt, végül az Eötvös DSE minimális különbséggel győzött.

A második szettben kevesebb hibával játszottak a vendégek, ráadásul Vaida Beáta nyitásaival nem tudtak mit kezdeni a baranyaiak, így megduplázták előnyüket Papp Csengéék.

A harmadik játszmában sokáig 4-5 pontos pécsi előnyt mutatott az eredményjelző, de aztán koncentrált játékkal fordítottak Takács D Orsiék, majd Béni Kitti nyitásai után következhetett a hajdúsági örömtánc.

Mivel már a hatodik győzelmét aratta az együttes, a hátralévő két alapszakasz mérkőzés eredményétől függően az extraliga osztályozós hely is matematikailag elérhető. Ehhez a február 27-én Gödöllőn rendezendő mérkőzést kellene megnyerniük Máté Grétáéknak.

PTE-PEAC – DSZC-Eötvös DSE Derecske 0:3 (-23, -13, -18)

PTE-PEAC: Hoffmann Hanna, Duduka Inez, Újhelyi Bettina, Szedmák Réka, Tóth Tímea, Kalmár Viktória

Csere: Hegyi Bianka Zsófia (liberó), Petőfi Gréta Hanna, Pokó Rita, Merkler Milla Hanna, Székely Barbara, Marton Gabriella

Edzők: Horváth Alexandra, Magyar Liza Anna

DSZC-Eötvös DSE Derecske: Vaida Beáta, Takács D Orsolya, Máté Gréta, Fehér Anna Ditta, Tóth Kinga, Victoria P. Young

Csere: Papp Csenge (liberó), Korompay Zsuzsanna, Béni Kitti

Edző: Szombathy András