DEAC U23: Jól küzdöttek, de a végére elfogyott az energia

Az utóbbi mérkőzéseken nem remeklő DEAC U23-as gárdája a Békési SzSK-t fogadta az a Férfi NB I. B Zöld csoportjában

0

u23békésjó-300x154 DEAC U23: Jól küzdöttek, de a végére elfogyott az energiaFotó: deac.hu

Az Oláh Gábor utcán rendezett találkozóra meglehetősen fáradt debreceni társaság állt ki, ugyanis egy nappal korábban jó néhány tagja részese volt az Alba idegenbeli legyőzésének az U20-as pontvadászatban.

Ettől függetlenül jól kezdett a DEAC, Balázsi Soma sikeres büntetőivel szerezte meg a meccs első pontjait a Debrecen. Ezt követően Neuwirth majd Pollák pillanatai következtek, és lassan, de biztosan nőtt a házigazdák előnye az első negyedben (22-16).
A második etapban javítani igyekezett a Békés és feljött a DEAC-ra, azonban Neuwirth Bence triplája négy pontra alakította a két gárda közti különbséget. A 13. percben azonban már egyenlő volt az állás, az összecsapás ezen szakaszában főként Pollák büntetői révén voltunk eredményesek. Érezhető volt, hogy a hazaiak nem fogják teljes fordulatszámon pörögve lejátszani a meccset, de itt még mindig Jesper Gustavsson együttesénél volt az előny.

A nagyszünet után Balázsi továbbra is a hátán cipelte a csapatát, nem véletlen, hogy ő lett az egyik legeredményesebb DEAC-játékos ezen az estén. A negyed közepén hétpontos előnye is volt a vendéglátóknak (54-57), még mindig bizakodhattunk, azonban jött a záró felvonás.

A negyedik negyedben kiütközött a cívisvárosiak fáradtsága, ahogyan svéd trénerük mondta, elfogyott az üzemanyag, a békésiek pedig ezt kihasználták. Kevés dobásunk hozott sikert, ellentétben a vendégekkel, akik megfordították a mérkőzést.

DEAC U23-Békési SzSK U23 69-83 (22-16, 19-23, 18-17, 10-27)

DEAC: Pollák 21/3, Fábián 6, Csikai 4/3, Balázsi 21/9, Neuwirth 12/6

Cserék: Sólyom 2, Nemes 3/3, Batbaatar –

Edző: Jesper Gustavsson

Jesper Gustavsson: A negyedik negyedben elfogyott az “üzemanyagunk”, a Békés pedig kihasználta ezt, így megnyerte a mérkőzést. Elfogyott az energiánk, ezért védekezésben és támadásban sem tudtunk eléggé agresszívek lenni. A mérkőzés nagy részében a srácok jól küzdöttek, de a tegnapi és a mai meccs között eltelt rövid idő kiütközött.