A BL címvédő ellen ugranak medencébe pólósaink

Az OSC Újbuda után újabb sztárcsapat vár a debreceni vízilabdázókra. A DVSE szerdán este a világ egyik legerősebb csapatát, a Ferencvárost fogadja. A hazaiak célja, hogy méltó ellenfelei legyenek az olimpiai- és világbajnokok sorát felvonultató fővárosi zöld-fehéreknek.

0

Smiti-jo-768x512-300x200 A BL címvédő ellen ugranak medencébe pólósainkFotó: Derencsényi István

Nincsenek könnyű helyzetben Miroslav Bajin játékosai, hiszen a bajnoki második helyezett után ezúttal a legalább olyan erős zöld-fehér fővárosi alakulat ellen kell bizonyítaniuk. Komoly erőpróba lesz a hétközi forduló, hiszen a bajnoki és Bajnokok Ligája címvédő Ferencváros szinte mindenki ellen esélyesként ugrik medencébe. A két csapat teljesen más célokért küzd az idei bajnokságban: a hazaiak a Szeged elleni alsóházi rangadó felvezetéseként tekintenek a szerdai mérkőzésre.

Edzőmérkőzésnek fogjuk fel mindenképpen a Fradi elleni bajnokit. Gyakorolunk a Szeged elleni mérkőzésre elsősorban, mert nekünk az lesz hosszú idő után az első komoly téttel bíró mérkőzésünk. Gyakoroljuk a védekezés és támadásbeli újdonságokat, aminek majd a következő játéknapon lesz igazán nagy jelentősége. Bízom benne, hogy minél szorosabb mérkőzést fogunk tudni játszani a bajnokkal– nyilatkozta a DVSE bekkje, Smitula Gergő.

A két csapat idei első összecsapásán 23-7-es Fradi győzelem született a fővárosban. Az olimpiai bajnok Varga Zsolt által vezetett zöld-fehérek egyedüli magyar csapatként menetelnek a Bajnokok Ligájában, és az OB1-ben is a dobogón állnak a Szolnok és az OSC mögött. A DVSE célja, hogy alaposan megnehezítse a világsztárokkal teletűzdelt ferencvárosiak dolgát.

Célunk, hogy méltó ellenfelei legyünk a Fradinak. Tudjuk, hogy a papírforma abszolút mellettük szól, de szeretnénk megnehezíteni a dolgukat és megmutatni, milyen szívós csapatunk van. Nem tudjuk pontosan, milyen összeállításban érkeznek, hiszen rendkívül mély a keretük, de nem is fontos, a lényeg, hogy a saját játékunkra koncentráljunk” – vélekedett vezetőedzőnk, Miroslav Bajin.

A DVSE – FTC bajnoki mérkőzést szerdán este hat órától játsszák a Debreceni Sportuszodában.