Pont nélkül tértek haza Miskolcról pólósaink

Hatgólos vereséget szenvedett a DVSE a Miskolc otthonában. Kósikék három negyeden át méltó ellenfelei volt a hazaiaknak, a végét azonban jobban bírta az MVLC.

0

Nagy-norbi-Miskolc-768x477-300x186 Pont nélkül tértek haza Miskolcról pólósainkFotó: Nagy Anita/DVSE

Akárcsak a Szeged ellen, ezúttal is ihletett formában kezdték a találkozót a debreceniek. Macsi Martin szerezte meg a vezetést a mieinknek, majd Smitula Gergő duplázta meg a vendégek előnyét. A biztató rajt után alább hagyott a DVSE lendülete, a vendéglátó ellenben megérkezett a mérkőzésbe és ezt rögtön három góllal igazolták. Nyolc perc után minimális előnnyel mehetett rövid szünetre a Miskolc (3-2).

A második negyedben a házigazda szerezte az első két találatot, sokáig azonban nem tartott a három gólos előny, miután Macsi Patrik szépített fórból. A sorminta folytatódott a miskolciak részéről, melyre ezúttal a DVSE is két góllal válaszolt. Nagy Norbert 43 másodperc alatt kétszer volt eredményes – utóbbi ráadásul két másodperccel a félidőt jelző dudaszó előtt született (7-5).

Fordulás után Miroslav Bajin együttese tovább zárkózott és Takács Kristóf emberelőnyös góljával már csak egy volt a Miskolc előnye. Egyenlíteni azonban sajnos nem sikerült, mivel a hazaiak fél perc alatt kétszer vették be a debreceni kaput. Ezt követően indult be igazán az adok-kapok: kevesebb, mint négy perc alatt öt gólt lőttek a felek, vesztünkre a Miskolc eggyel többet vállalt, mint a mieink, akik közül Krasznai Bendegúz büntetőből, Oltean Sebastian pedig fórból talált be (12-8).

A záró felvonásban Kis István csapata taktikusan őrizte a négygólos vezetést, az utolsó percekben pedig végképp ellépett a derekasan küzdő debreceniektől. A házigazda négyet lőtt és mindössze kettőt kapott, így a végére kissé kinyílt az a bizonyos olló. A DVSE találatait Krasznai Bendegúz és Tőzsér Dávid szerezték. A vége 16-10 lett a Miskolc javára.

 E.ON Férfi OB1, 24. forduló

PannErgy-Miskolc – DVSE 16-10 (3-2, 4-3, 5-3, 4-2)

Gólszerzők: Magyar M. 5, Biros B. 4, Sisán 2, Hornyák, Seman, Méhész, Vismeg Zs., Tamir, ill. Macsi P. 2, Krasznai 2, Nagy N. 2, Takács, Smitula, Oltean, Tőzsér

Miroslav Bajin: Jól kezdtünk ezúttal is, de a folytatásban sajnos könnyű gólokat adtunk nekik. A blokkok gyengék voltak, viszont az emberelőnyös játékunkra lehet alapozni, azzal most kifejezetten elégedett vagyok. Voltak biztató momentumok a mérkőzésen, de ha jobban koncentráltunk volna, a pontszerzésre is lett volna esély. A csatát elveszítettük a háborút azonban nem, készülünk a következő mérkőzésre a Szentes ellen.