„Igazi csapatteljesítmény volt” – így látták a debreceni kupasikert a főszereplők

David Musial vezetőedző a csapategység szerepét hangsúlyozta, míg Hetényi Zoltán szerint a szíve vitte előre jégkorongcsapatunkat a Fehérvár elleni, győztes kupadöntőben.

0

168190287_2962761804002286_7332903731024315418_n-300x188 „Igazi csapatteljesítmény volt” – így látták a debreceni kupasikert a főszereplőkFotó: Égerházi Péter

Mint beszámoltunk róla, a DEAC jégkorongcsapata drámai mérkőzésen, hosszabbítás után legyőzte az osztrák ligában szereplő Hydro Fehérvárt, így elhódította a Magyar Kupát. Lássuk, hogyan élték meg a finálét a debreceni sikerkovácsok.

David Musial: Ez egy igazi csapatteljesítmény volt, és bár két fontos játékosunkat nélkülöztük, mindenki 100 százalékot nyújtott. Jobban játszottunk ma az ellenfelünknél, főleg, amikor visszajöttek a mérkőzésbe, de kicsit szerencsénk is volt. Jó szezont zártunk le azzal, hogy így tudtuk befejezni a bajnokságot, kellemes nyarunk lesz így. Elsősorban a védekezésből támadásba való átmenet volt hatékony, és bár az ellenfelünk jó csapat, ezt bizonyították is, megpróbáltuk kihasználni a lehetőségeket, gyorsan támadni és ez azt eredményezte, hogy Magyar Kupa-győztesek vagyunk. Ez jól hangzik.

Hári Norbert: Úgy érzem, mindent kint hagytunk a pályán, végig nagyon jól játszottunk, és bár volt egy kis hullámvölgy, de nem adtuk fel akkor sem, amikor egy góllal vezettek ellenünk. Végül kiegyenlítettünk, a hosszabbításban pedig már bármi lehet. A győzelemben nagy szerepet játszott, hogy végig ott voltunk rajtuk, nem hagytunk időt a Fehérvárnak, hogy forgassanak.

Hetényi Zoltán: Nagyon örülünk, nagyszerű csapatot tudtunk legyőzni, számomra ez azért is különleges volt, mert sokáig játszottam Fehérváron, tétmeccsen pedig most először játszottam ellenük. Ha őszinték akarunk lenni, kvalitásokban van különbség a két csapat között, de mi szívvel-lélekkel tudtunk játszani, ez segített. Az volt a cél, hogy kevés gólon tartsuk őket, amikor három perc alatt három gólt lőttek, kicsit elvesztettük a hitünket, nyomtak, de végül ki tudtunk egyenlíteni, a hosszabbításban pedig be tudtuk húzni a mérkőzést. Gratulálok a srácoknak és a Fehérvárnak is! Amikor ide jöttem, nem gondoltam volna, hogy ilyen sikereket fogunk elérni, úgy álltam hozzá, hogy mindig a maximumot kell nyújtani, a tanulmányokban és a pályán is. Nagyon boldogok vagyunk.