Toka Boldizsár édesapja nyomdokaiba lépett

Van abban valami egészen különleges, amikor egy kisiskolás DEAC-játékos kedvenc elfoglaltsága, hogy felnőttcsapatunk sikereiért szorítson, s trükköket lessen el a nagyoktól.

0

IMG_20210326_171517-1536x1085-300x178 Toka Boldizsár édesapja nyomdokaiba lépettFotó: Urbán Ádám/DEAC

Toka Boldizsár még csak tizenegy éves, de zsenge kora ellenére rendkívül tudatosan készül Molnár Bálint U12-es csapatában.

„Hat éve focizom a DEAC-ban, korábban apukám is itt játszott, az ő hatására választottam ezt a sportágat – fogalmazott a DEAC fiatal tehetsége. – Heti három edzésünk van, s otthon apával is szoktunk gyakorolni, ő az én példaképem. Az elsődleges célom, hogy a felnőttek között, akár az NBI-ben is pályára lépjek, ehhez pedig rengeteg munkára, és kitartásra lesz szükség a jövőben, így már most nagyon sokat gyakorlok, hogy valóra váljon az álmom. Védekező középpályásként játszom, de gyakran szoktam segíteni a támadók munkáját is. A kedvenc magyar focistám Szoboszlai Dominik, a külföldiek közül pedig Lionel Messi, mivel Barcelona szurkoló vagyok.”

Boldizsár ugyanakkor nem csak a spanyol futballt követi, amikor lehetősége van rá, megnézi a Debreceni Egyetem felnőttcsapatának összecsapásait is.

„Az U21-es és a felnőtt válogatott mérkőzései mellett a DEAC NB II-es meccseit is mindig megnézem, bízom benne, hogy sikerül nekik a bennmaradás. Mi még csak Bozsik-program résztvevők vagyunk, de szeptembertől a megyei U14-es bajnokságban játszunk. Alig várom már a rajtot, az egész csapat nagyon motivált, hogy jövőre mi legyünk a bajnokok. Erre van is esélyünk szerintem, mert kitűnő a társaság, szeretem ezt a közösséget, nagyon jó lenne, ha együtt maradnánk a következő években. Szerintem a DEAC-osokat az teszi kiemelkedővé, hogy mindenki nagyon küzd és harcol a sikerekért.”

Az Árpád Vezér Általános Iskola negyedik osztályos tanulójának elszántságát jól bizonyítja, hogy gondolatai otthon is gyakran a futball körül járnak.

„Iskola után egyből edzésre jövök, utána otthon megcsinálom a maradék házi feladatomat. Vacsora után szoktunk játszani a családdal, ha pedig focit adnak a televízióban, azt megnézzük, de mindig korán lefekszem, hogy a másnapi edzésen jól tudjak teljesíteni.”