Szécsi Márk betalált testvérének, a DVSC legyőzte a Soroksárt

Szervezett játéka ellenére pont nélkül maradt a tabellán hatodik Soroksár a Nagyerdei Stadionban, a listavezető DVSC az első félidőben szerzett gólokkal aratott kétgólos győzelmet.

0

169295261_514889826344982_768570534962303808_n-300x177 Szécsi Márk betalált testvérének, a DVSC legyőzte a SoroksártFotó: Égerházi Péter

Háromhetes szünetet követően testvérpárharccal folytatódtak a labdarúgó NB II küzdelmei, a Soroksár kapusa, Szécsi Gergő ugyanis a debreceni színekben futballozó fivérével Márkkal nézett farkasszemet. Az erőviszonyok ismeretében mindketten könnyen főszereplővé avanzsálhattak, ugyanis a tabella hatodik helyén álló fővárosiak védelme jól zár, mérkőzésenként átlagban egy gólt kaptak a szezonban, míg a DVSC támadójátéka magasan a legeredményesebb a mezőnyben. A mieink esélyesként, de teher alatt futballoztak, miután a Vasas pénteken legyőzte a Szegedet, így egy pontra megközelítette listavezető csapatunkat a bajnoki táblázaton.

Az első percek mezőnyjátékát egy varázslatos mozdulat szakította meg, Erdélyi indítását követően Szerető Krisztofer káprázatos csellel fűzte be Kinyiket, ám a centerezése pontatlanra sikerült, Pávkovics könnyedén elhárította a veszélyt. A vendégek jól játszották meg a széleket, de a beadásokba rendre hiba csúszott, míg a debreceniek kombinatív, tetszetős támadásokkal igyekeztek veszélyt teremteni ellenfelük kapuja előtt. Az első hazai lehetőség Pintér Ádám előtt adódott, aki egy szabadrúgás után kifejelt labdát tekert kapura, az életerős próbálkozás egy védő lábán megpattanva vágódott az alapvonalon túlra. Ezt még megúszta a Soroksár, ám a szögletet követő támadásból megszerezte a vezetést a DVSC, miután Dzsudzsák jól iramodott meg a szélen, majd tanárian ívelt középre, az érkező Szécsi Márk pedig két védő gyűrűjében bevette testvére portáját. Előnyben sem lassított a házigazda, nem sokkal később Dzsudzsák újabb forintos átadásával Pintér tört be a tizenhatoson belülre, s remek cselsorozat végén lőtt is, de Szécsi Gergő jól zárta a szöget. A Soroksár igyekezett átvenni az irányítást, s megbecsülni a labdát, ám jól zárt a debreceni retesz, a vendégek első lövését ugyanis húsz perc elteltével jegyezhettük fel, Takács Zsolt jó harminc méterről tüzelt pontatlanul. A Loki szándékosan engedte át a területeket, de a kontrákból továbbra is folyamatos veszély alatt tartotta a fővárosiak kapuját, Szécsi Gergőnek Ugrai lapos lövésénél bravúrral kellett hárítania. A félidő derekán hatalmas soroksári lehetőség maradt ki, miután egy mezőnyfaltnál a játékvezető helyesen előnyszabályt alkalmazott, Magyari pedig rávezethette Grófra a labdát, de hálóőrünk remekül jött ki a kapujából. Ziccerre góllal válaszoltunk, a 37. percben Bódi remek keresztpasszt adott Bévárdinak, aki jó ütemben ívelt középre, a hosszún érkező Ugrai Roland pedig kapásból a léc alá bombázott, így kétgólos előnyben vonulhattunk pihenőre.

A fordulás után csökkent az iram, a vendégek nem tudtak ritmust váltani, a Loki pedig érthető módon a biztonságra helyezte a hangsúlyt. Sokáig nem is találta a fogást vendéglátóján a Soroksár, ám egy védelmi megingást kis híján gólra váltottak a fővárosiak, a csereként beálló Lovrencsics Balázs beadását követően Hudák Martin közeli lövésénél Gróf védett hatalmasat. A Huszti-Toldi edzőpáros Sós Bence és Bárány Donát csatasorba állításával igyekezett lendíteni a hazaiak játékán, de a második félidő legjobbja a kezdő sípszótól a pályán lévő Bévárdi Zsombor volt, aki a fizika törvényeit meghazudtolva az idő előrehaladtával vált egyre gyorsabbá. A soroksári védők nem is tudták tartani a lépést kiválóságunkkal, aki előbb Pintérrel kényszerítőzött remekül – a lövésre már nem maradt spiritusz –, majd a szélen nyert futóversenyt Pászka ellen, ám hiába adott kulcspasszt Báránynak, a visszazáró Takács menteni tudott. Dzsudzsák Balázs révén átlövésekkel is próbálkoztunk, ám Szécsi Gergőnek ezek nem okoztak gondot, nem úgy Sós kapáslövése, ami már átjutott a soroksári kapuson, amikor Csontos a gólvonalról tisztázni tudott. Nem volt benne a levegőben, hogy a vendégek visszajöjjenek a meccsbe, a harmadik hazai találat ugyanakkor könnyedén megszülethetett volna, de egy szöglet utáni kavarodásnál Pávkovics és Bárány is nagy helyzetet puskázott el. A hosszabbításban Ramadan szabadrúgását tolta ki a léc alól Gróf, aki ezen a napon megőrizte kapuját a góltól, a DVSC pedig megérdemelt, kétgólos győzelmet aratott a Soroksár felett.

Labdarúgó NB II, 30. forduló

DVSC – Soroksár SC 2–0 (2–0)

DVSC: Gróf – Bévárdi (Kusnyír 89′), Kinyik, Pávkovics, Korhut –  Varga J. (Haris 89′), Dzsudzsák – Pintér Á. (Bényei Á. 76′), Ugrai (Sós B. 57′), Bódi (Bárány 57′) – Szécsi M.

Gólszerzők: Szécsi M. 12′, Ugrai 37′

P.G.