DSC-SI U19: Nemes Zétény mesterhármasával sikerült fordítani

Egy félidő előnyt adott a Karcagnak a Debreceni Sportiskola U19-es csapata vasárnapi regionális bajnoki mérkőzésén.

0

foci-1-300x171 DSC-SI U19: Nemes Zétény mesterhármasával sikerült fordítani

Egy hét pihenő után léphetett újra pályára Jankovics Sándor együttese, ezúttal a Nagykunságra utaztak a sportiskolások. A két csapat őszi találkozóján 2-1-es debreceni siker született, most azonban a hazaiak szereztek két gólt kevesebb, mint félóra alatt. Pedig a labdát az első félidőben is a DSI birtokolta többet, azonban a védelem megingásait könyörtelenül kihasználták a karcagiak. A szünetben átszervezte a taktikai hadrendet Jankovics mester, előre küldte gyors játékosait, és Tar Zoltánt is becserélte a második félidőre.

A megerősített támadójáték meghozta az eredményét, az 58. percben büntetőhöz jutott a Sportcentrum, Nemes Zétény értékesítette a tizenegyest, majd két perccel később bombagólt szerzett a csapatkapitány. Az egyenlítés után tovább rohamozott a kék-sárga alakulat, Nemes lába harmadszor is elsült, ezzel már 3-2-re vezettek a debreceni fiatalok. A lefújás előtt újabb tizenegyest kapott a Jankovics-csapat, a vendégek negyedik gólját Németh Kristóf jegyezte.

Karcagi SE – DSC-SI 2-4 (2-0)

DSC-SI: Meszesán, Németh, Papp, Virág (Zsombik 89’), Spitzmüller, Zsoldos, Simon, Zubora, Nemes, Papp, Tar (Bacsa 46’)

Edző: Jankovics Sándor

Gólszerzők: Nemes 58’, 60’, 79’, Németh 89’

Jankovics Sándor: Nagy feltámadás volt ez a csapattól, hiszen kétgólos hátrányból sikerült fordítani. Pedig a mérkőzés elején is irányítottunk, de két nagy hibánkat is kihasználta az ellenfél. A félidőben kicsit átrendeztem a társaságot, felküldtem a gyors játékosokat a támadó zónába. A fordulást követően uraltuk a játékot, és látványos gólokat szereztünk. A négy rúgott gól ellenére nem volt ez egy könnyű mérkőzés, nagyon nehéz és izgalmas találkozót játszottunk. Gratulálok a csapatnak, nagy bravúrt hajtottak végre a fiúk, 2-0-ról is fel tudtak állni, minden elismerésem az övék.

U.Á.