DLA-DEAC U19: Győzelemmel lepték meg születésnapján edzőjüket a lányok

Fordulatos mérkőzésen, nyolcvanöt percen át emberhátrányban futballozva aratott fontos győzelmet a kiemelt bajnokságban szereplő U19-es lánycsapatunk a Vasas Akadémia otthonában.

0

deacu19-300x225 DLA-DEAC U19: Győzelemmel lepték meg születésnapján edzőjüket a lányokFotó: deac.hu

Az erőviszonyok ismeretében egyértelmű esélyesként várhatta Krascsenics Csilla alakulata keddi mérkőzését, a Vasas Akadémia ugyanis mindössze háromszor ünnepelhetett a szezonban, míg a mieink csupán kétszer szenvedtek vereséget. A fővárosi piros-kékek azonban alaposan felszívták magukat a DLA-DEAC elleni ütközetre, ebből pedig egy szórakoztató, izgalmas mérkőzés kerekedett.

Az izgalmi faktorhoz nagyban hozzájárult, hogy csupán hat perc telt el a találkozóból, amikor Kovács Krisztina gólhelyzetben odacsapott az ellenfél támadójának, így kapusunk azonnal a kiállítás sorsára jutott. A megítélt szabadrúgásból Kardos veszélyeztetett, de a mezőnyből a gólvonalra álló Hardon Rita nagyot védett. Tíz emberrel sem szeppentek meg a debreceni hölgyek, a 13. percben pedig meg is szerezte a vezetést csapatunk, miután egy távoli szabadrúgást Karácsonyi nem tudott fogni, a kipattanóra pedig Jakus Lili érkezett remek ütemben, s a kapu jobb oldalába lőtt. A félidő derekáig szinte helyzete sem volt az emberelőnyben futballozó Vasasnak, ám félóra elteltével Kardos kapott egy jó indítást, s remekül helyezett lövéssel kiegyenlített. Alig egy perccel később ráadásul már vezetett a házigazda, egy baloldali szöglet után a hosszún érkező Lévay fejelt a bal felsőbe. A játékrész hajrájában Urbán Viki kétszer is veszélyeztetett, de Karácsonyi állta a sarat, így 2–1-es angyalföldi vezetésnél fordultak a felek.

A második játékrész hazai lehetőségekkel indult, Hardon Rabatin szabadrúgásánál, majd Kardos lövésénél is nagyot védett, ám az utóbbit követő szögletet Molnár Dorina a bal kapufa érintésével a kapuba csavarta, ezzel kétgólosra növelve a fővárosiak előnyét. Riválisunk ekkor talán elhihette, hogy zsebben a három pont, lányaink azonban nem adták fel, s az emberhátrány ellenére mozgósították utolsó erőtartalékaikat. Ahogyan az első félidőben a Vasas, a második derekán a DLA-DEAC is egyetlen minutum leforgása alatt szerzett két gólt, előbb Jakus lőtt két csel után a jobb alsóba, majd Kota szabadrúgása találta meg Urbánt, aki elegáns emeléssel egalizált. A piros-kékek hiába futballoztak létszámfölényben, a hajrára teljesen elkészültek erejükkel, míg a debreceniek eksztázisban játszottak, s egyre szebb támadásokkal veszélyeztettek. Urbán lövése még kevéssel elkerülte a bal felső sarkot, ám hat perccel a rendes játékidő vége előtt Jakus remek szóló végén megszerezte saját maga harmadik, a DEAC negyedik gólját, s ami ennél is fontosabb, a győzelmet érő találatot. Szép volt, lányok!

Krascsenics Csillának boldog születésnapot kívánunk! Isten éltessen Csilla!

Leány U19 Kiemelt csoport, 11. forduló

Vasas Akadémia–DLA-DEAC 3–4 (2–1)

DLA-DEAC: Kovács K. – Jónis, Kota, Pintér, Orbán, Hardon, Jakus, Pap A., Rák, Komlós, Kiss B.

Cserék: Kengye, Vén, Nagy M.

Edző: Krascsenics Csilla

Gólszerzők: Jakus (13., 70., 84.), Urbán (71.)

Kiállítva: Kovács K. (7.)

Krascsenics Csilla: Nehezen találom a szavakat, még mindig a mérkőzés hatása alatt vagyok, hihetetlen, ahogy meg tudtuk nyerni ezt a találkozót. Jól kezdtünk, sikerült megszereznünk a vezetést, de a kapusunkat, teljesen jogosan, kiállította a játékvezető. Ellenfelünk ezt hamar ki is használta, még az első félidőben fordított, sőt, szünet után már kétgólos hátrányba kerültünk. Igazából a 70. perctől kezdtünk el futballozni, a lányok hatalmas akaraterőről tettek tanúbizonyságot, küzdeni tudásból ismét jelesre vizsgáztak. Nem csak egyenlítettünk, hanem a hajrában fordítottunk is, így sikerült begyűjtenünk a három pontot. Nagyon büszke vagyok a csapatra, ez ismét az akarat és a hatalmas szív diadala volt. Ez a győzelem a legszebb születésnapi ajándék számomra, amit köszönök a lányoknak.