Röplabda: Nagy küzdelemben maradtak alul az Eötvös-lányok

A DSZC-Eötvös DSE Derecske a felnőtt női röplabda NBI rájátszásának ötödik fordulójában a Budaörsi DSE csapatához látogatott.

0

168956908_10157785500576366_3256220094558167184_n-300x200 Röplabda: Nagy küzdelemben maradtak alul az Eötvös-lányok

Az alapszakaszban nagy meglepetésre kétszer is a hajdúságiak győztek a jóval esélyesebb BDSE ellen, de a rájátszásban Derecskén a Budaörs nyert 3:0-ra.

Bár tét nélküli volt a találkozó, hiszen mindkét együttes kivívta már a jövő évi NBI-es tagságát, küzdelmes összecsapásra volt kilátás.

Ennek megfelelően 8:8-ig szoros volt az állás, bár végig a DSZC-Eötvös DSE Derecske vezetett, a BDSE azonban mindig kiegyenlített. A szett közepén négypontos előnyre tettek szert a derecskeiek, aztán ezt a négy pontot hibák formájában oda is ajándékozták a házigazdáknak. 13:13-tól 17:17-ig ismét fej-fej mellett haladtak az ellenfelek, de a végjátékban ismét az eötvösös-lányok hibáztak többet, így vezetést szerzett a BDSE.

A második játszmában is jól kezdett a DSZC-Eötvös DSE, már 9:4-re is vezetett, de az elveszett labdát nem ismerő hazaiak 12:12-nél kiegyenlítettek, majd ők harcoltak ki 4 pontos előnyt. A hajdúságiak példás összpontosítással 20:20-nál kiegyenlítettek. Ezután mindkét oldalon szép támadásokat építettek fel a csapatok, de a házigazdák megint egy kicsivel kevesebbet hibáztak.

A harmadik szettben 5:3-ig vezetett az Eötvös DSE, ezután ismét átvette a játék irányítását a hazai gárda, és már 13:10-re ismét nála volt az előny. A debreceni lányok még két vesztes szett és három pontos hátrány után sem adták fel a küzdelmet, erőteljes támadójátékuknak köszönhetően 21:17-re fordítottak. Itt azonban elfogyott a lendület, nem sikerült sikeres támadásokat felépíteni, így megnyerte a szoros harmadik játszmát és ezzel a mérkőzést is a BDSE.

Budaörsi DSE – DSZC-Eötvös DSE Derecske 3:0 (19, 22, 23)

DSZC-Eötvös DSE Derecske: Vaida Beáta, Takács D Orsolya, Máté Gréta, Fehér Anna Ditta, Tóth Kinga, Victoria P. Young

Cserék: Fehérvári Vivien (liberó), Béni Kitti

Edző: Szombathy András

Az NB I-es felnőtt csapat az idei bajnokság utolsó mérkőzésén április 16-án (pénteken) 15 órai kezdettel fogadja a PTE-PEAC együttesét Derecskén zárt kapus mérkőzésen. A találkozó az Eötvös DSE Youtube-csatornáján követhető majd.

A mérkőzés videója az alábbi linken nézhető meg:

https://www.youtube.com/watch?v=mwYcESElayw