Vereséggel kezdte a döntőt női futsalcsapatunk

Sokáig vezetett a DEAC női futsalcsapata az NB I fináléjának első mérkőzésén, ám a hajrában a Tolna fordított, így előnybe került az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharcban.

0

20200215_DEAC-Tona-Mözs-25-scaled-300x200 Vereséggel kezdte a döntőt női futsalcsapatunkFotó: deac.hu

Vasárnap délután mindössze három lépés választotta el a magyar bajnoki címtől a DEAC női futsalcsapatát, ennyi győzelem szükséges ugyanis a Tolna-MÖZS elleni fináléban ahhoz, hogy valamelyik fél magasba emelhesse a hőn áhított trófeát. Mivel a mieink az első helyen zárták az alapszakaszt, a DESOK Sportcsarnokban rendezték a döntő első felvonását, az erőviszonyok ismeretében pedig kiélezett, izgalmas mérkőzésre volt kilátás.

Az első játékrész nem is okozott csalódást, vérbeli play-off meccset vívtak a csapatok, sok párharccal, ütközéssel, s döntően mezőnyjátékkal. Jobban kezdett a Tolna, előbb Tóth Renátának kellett védenie Krár lövését, majd Vámosi próbálkozása akadt meg az oldalhálóban. A túloldalon először Krascsenics veszélyeztetett, de Deczki Vanda kitolta a rövid alsóba tartó lövést, nem sokkal később pedig Üveges emelt nagy helyzetben a kapu fölé. A félidő derekán növelte a nyomást a Tolna, Horváth Hanna életerős löketét Tóth bravúrral hárította, majd ziccerre gólra válaszoltunk, egy ellentámadás végén Fülöp Diána lőtte ki a hosszú felső sarkot. A hajrában is inkább a vendégek akarata érvényesült, Horváth előbb egy labdaszerzést követően veszélyeztetett, majd jó ütemben tálalt az érkező Bajcsy elé, aki kapásból a jobb kapufát találta el. Az első félidő debreceni lehetőséggel zárult, Czégény indította Tóth Nórát, aki lőtt is, ám Deczki lábbal védett, így maradt az egygólos hazai előny a szünetre.

A fordulás után elcsendesedett a mérkőzés, a kapuk sokáig nem forogtak veszélyben. Tóth Renátának először Kiss Gréta közeli lövésénél kellett játékba avatkoznia, majd André hibáját kihasználva Horváth próbálkozott, de hálóőrünk a kapufára tolta a kísérletet. A túloldalon Krascsenics lövése zúgott el a hosszú alsó mellett, majd egy gyors ellentámadás végén ismét ő próbálkozott, ezúttal Deczki védett nagyot. A játékrész második fele a tolnaiak elképzelései szerint alakult, a vendégek futószalagon alakították ki a nagyobbnál nagyobb helyzeteket, ám védelmünk sokáig állta a sarat. Krár kísérletét Fülöp blokkolta, Szalkai átlövését Tóth tolta fölé, míg Csapó próbálkozása a felső lécen csattant. Ami nem ment akcióból, összejött egy remek szabadrúgás után, Csapó szépségdíjas mozdulattal egalizált, a hajrában pedig meg is fordította a mérkőzést a Tolna, egy kipattanót Nagy Noémi közelről tessékelt a kapuba. Az utolsó percekben mindent megtett az egyenlítésért a DEAC, de Fülöp célt tévesztett, Krascsenics lövését pedig Deczki védte, így 2–1-re a Tolna-MÖZS nyerte a finálé első felvonását.

Női futsal NB I, döntő, 1. mérkőzés

DEAC – Tolna-MÖZS 1–2 (1–0)

DEAC: Tóth R. – André, Krascsenics, Üveges, Horváth V.

Csere: Fekete, Tóth N., Pócsik, Fülöp, Böröczky, Czégény

Gólszerzők: Fülöp 14′, ill. Csapó 36′, Nagy N. 39′

P.G.