Csapó Kyra: „hamar elillant az izgalom, felszabadultan tudtam védeni”

A DVSC SCHAEFFLER kitűnő hálóőre vasárnap délután győztes mérkőzésen mutatkozott be a magyar válogatottban.

0

4875173202008182016at-scaled-300x200 Csapó Kyra: „hamar elillant az izgalom, felszabadultan tudtam védeni”Fotó: Török Attila/Nemzeti Sport (archív)

A magyar női kézilabda-válogatott könnyedén, kettős győzelemmel vívta ki a világbajnoki részvétel lehetőségét. Nemzeti együttesünk vasárnap kora délután 41–12-re múlta felül Érden Olaszország legjobbjait, ezen a mérkőzésen pedig három debreceni játékos is lehetőséget kapott Elek Gábor szövetségi kapitánytól. Tóvizi Petra és Vámos Petra egyaránt három góllal vette ki a részét a nagyarányú győzelemből, kiváló kapusunk, Csapó Kyra pedig életében először ölthette magára a válogatott mezt.

„Természetesen a mérkőzés előtt volt bennem némi drukk, hiszen most először játszhattam a nemzeti csapatban, de szerencsére hamar elillant az izgalom, felszabadultan tudtam védeni – értékelt Csapó a fölényes sikert követően. – Bő húsz percet kaptam a szövetségi kapitánytól Bíró Blanka váltótársaként, s nagyon jól éreztem magam a pályán, büszkeséggel töltött el, hogy a hazámat képviselhetem. Elek Gábor annyit kért, hogy ne helyezzek felesleges terhet a saját vállamra, s annak ellenére, hogy az olaszok kevésszer jutottak el lövésig, sikerült megőriznem a koncentrációmat. Gyors lerohanásokkal rájuk tudtuk erőltetni az akaratunkat, így ilyen különbséggel is megérdemelt a győzelmünk. Hosszú út áll még előttem, de kezdetnek tökéletes volt ez a mérkőzés, szeretnék a későbbiekben is lehetőséget kapni a szakmai stábtól, s mindent megteszek, hogy megháláljam a bizalmukat.”

A debreceni hálóőr kilenc lövésből hármat tudott hárítani, s védései mellett remek gólpasszokkal, pontos indításokkal szolgálta ki társait. A DVSC SCHAEFFLER mindhárom pályára lépő játékosának szívből gratulálunk!

Női kézilabda világbajnoki selejtező, 2. mérkőzés

Olaszország – Magyarország 12–41 (5–17)

Magyarország: Bíró, Csapó (kapusok), Csiszár-Szekeres, Háfra 4, Kisfaludy 4, Kiss 2, Klujber 6 (2), Lakatos 4, Lukács 6, Márton 5, Schatzl 1, Szöllősi-Zácsik 3, Szucsánszki, Tomori, Tóvizi 3, Vámos 3

Vezetőedző: Elek Gábor

P.G.