Szombathy András: “véleményem szerint nagyon jól szerepelt a csapat”

A DSZC-Eötvös DSE Derecske női röplabda csapata ötödik helyen végzett az NB1-es bajnokságban. Az együttes edzője, Szombathy András elégedett a lányok teljesítményével, de már azon dolgozik, hogy a következő szezonra egy erősebb csapatot építsen.

0

168880957_10157785508766366_2332240656770200699_n-300x200 Szombathy András: "véleményem szerint nagyon jól szerepelt a csapat"

Szombathy András együttese tavaly szerepelt első alkalommal az első osztályban, bár akkor csak egy győzelemig jutottak az idény félbeszakadásáig, ezúttal tizenegy megnyert találkozó mellett csupán hét vereséget szenvedtek a hajdúsági röplabdázók.

„Ahhoz képest, hogy az volt a minimális cél, hogy bennmaradjunk, véleményem szerint nagyon jól szerepelt a csapat. Tizenegy győzelmet arattunk az egész szezon alatt, végig szépen teljesítettünk, egy-két mérkőzés volt csak, ahol nem sikerült azt nyújtani, amit szerettünk volna. A lányok játékával és az eredményekkel is elégedett vagyok” – kezdte értékelését Szombathy András.

„A pénteki Pécs elleni mérkőzés szorosabb volt a vártnál, sajnos a legjobb játékosunk sérült volt, igaz, az elején beállítottam, de egyből le kellett cserélni. Igyekeztem játéklehetőséget biztosítani azoknak is, akik a szezon során kevesebbet játszottak. Egy kicsit szorosabbra sikerült a találkozó, de végül 3:2 arányban ezt is megnyertük. A jövőben szeretnénk valamelyest anyagi biztonsághoz jutni, mert ez az idény nagyon szegényes volt. A leendő anyagi helyzetünkhöz mérten igyekszünk majd a csapatot megerősíteni, a saját utánpótlásunk már a jövő szezonra is aláírta a szerződését, úgyhogy várjuk a nyarat, és azon dolgozunk, hogy jövőre még ütőképesebb csapattal szerepelhessünk az NB1-ben.”

Az Eötvös röpisei rendkívül nehéz helyzetbe kerültek a járványhelyzet következtében, a szokottnál kevesebbet tudott együtt készülni a csapat, ráadásul kétlaki életet folytattak idén a lányok.

„Amíg más csapatoknak napi két edzésük van az NB1-ben és az Extraligában, addig nekünk heti három volt – kétszer Derecskén, egyszer pedig egy pici teremben Debrecenben – amit nagyon kevésnek tartok. A kevesebb edzésszám és az anyagi támogatás hiányának ellenére mégis szép eredményt értünk el, és ezúton szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, aki valamilyen formában segített nekünk” – zárta gondolatait a szakvezető.

U.Á.