DLA U16: Bravúros pontszerzés

A rájátszás 10. fordulójában a bajnokaspiráns Honvéddal találkozott Bücs Zsolt együttese, mely mérkőzésen megosztoztak a pontokon a csapatok.

0

DSC8501-3-300x228 DLA U16: Bravúros pontszerzésFotó: Kovács Péter/DLA

Nem akármilyen feladat várt egyre jobb formába lendülő akadémistáinkra, a 2. kör 10. fordulójában a bajnoki címre leginkább esélyes Honvéd ellen léptek pályára. A papírforma a kispestiek mellett szólt, a rájátszásban még pontot sem vesztettek. Bücs Zsolt tanítványainak a legjobb teljesítményükre volt szükségük, hogy legalább az egyik egységet itthon tartsák.

Az első félidő elején nem igazán találta játékát a piros-fehér gárda, ebben a periódusban inkább a vendégek akarata érvényesült. A debreceni védelem viszont stabilan állt a lábán, így kispesti helyzetet nem lehetett feljegyezni. A félidő közepére rendezték soraikat a hazaiak, kiegyenlítődött a játék, a kapuk viszont nem kerültek veszélybe a játékrész végéig.

Nem tudni, mi hangzott el az öltözőben, de hatásos lehetett, a negyedórás pauza után egész más felfogásban játszottak akadémistáink. Átvették a játék irányítását, domináltak, birtokolták a labdát, szépen felépített támadásokat vezettek. Az 52. percben a vezető találat is megszületett, miután egy beadásra tökéletes ütemben érkezett Karakas, aki miután megtolta a labdát, bevette a Honvéd kapuját. Nem sokra rá növelhette volna előnyét a cívisvárosi gárda, de a végjátékban rossz döntés született. A vendégek nagy erőket mozgósítottak, hogy legalább döntetlenre hozzák a meccset, de igazán komoly helyzet csak egyszer adódott előttük, akkor viszont Erdélyi bravúrt bemutatva óvta meg kapuját a góltól. Egy pontrúgás után már ő is tehetetlen volt, a 78. percben egyenlített a Honvéd, mely találattal ki is alakult a végeredmény.

Szép volt srácok!

DVSC-DLA – Honvéd MFA: 1:1 (0:0)

DVSC-DLA: Erdélyi, Révész (Bökönyi 82′), Harsányi, Vaskó, Kosztyák, Kokovai, Karakas, Horváth Z., Batai, Szakács (Doktor 64′), Takács (Horváth-Gaudi 64′)

Vezetőedző: Bücs Zsolt

Gólszerző: Karakas 52′

Bücs Zsolt: Az első 20 percben gyengén játszottunk, ennek majd meg kell keresnünk az okát, mert visszatérő jelenség. A játékrész második felére viszont feljavult a játékunk, kiegyenlítetté vált a mérkőzés. Szünet után a Honvéd fölé nőttünk, sikerült megszerezni a vezetést, akár a második gólunkat is megrúghattuk volna, mellyel végleg eldönthettük volna a magunk javára a meccset. Kicsit kapkodtunk, ezzel magunkra húztuk ellenfelünket, de csak egy helyzetet tudtak kialakítani, inkább pontrúgásokból veszélyeztettek, melyek közül egyet értékesítettek. Valahol reális az eredmény, de helyzetek számát tekintve, akár nyerhettünk volna. Az eredménynél azonban fontosabb, hogy hétről-hétre látom a fejlődést. Gratulálok a csapatnak, értékes pontot szereztünk a bajnokesélyes Honvédtól!

KZT