Nézők előtt küzdötte ki a győzelmet a Loki

A Merkantil Bank Liga 36. fordulójában a Csákvár együttesét fogadta a DVSC csapata, amely hatgólos mérkőzés végén örülhetett győzelemnek.

0

181114860_2956476408006279_1857196668487063590_n-300x185 Nézők előtt küzdötte ki a győzelmet a LokiFotó: Égerházi Péter

A mérkőzésen vendégek szerezték meg a vezetést, de gyors egymásutánban rúgott két góllal még az első félidőben fordított a Loki. A második játékrész jól indult, megduplázta előnyét a Debrecen, a csákvári szépítő találat után alábbhagyott a cívisvárosi lendület, s csak az összecsapás legvégén sikerült bebiztosítani a három pont sorsát.

Vasárnap délután visszatért az élet a Nagyerdei Stadionba. Legutóbb november elsején játszott hazai pályán nézők előtt a DVSC, akkor Pintér, Bódi és Tischler góljaival 3-0-s Loki siker született. Azonban a mostani ellenfél, a Csákvár ellen nem sikerült ősszel megszerezni a három pontot, a hétközi békéscsabai mérkőzéshez hasonlóan az a találkozó is pontosztozkodással ért véget. Még egy botlás nem fér bele a Huszti-Toldi páros csapatának, hiszen amennyiben a Gyirmót legyőzi a Győrt, úgy utolérheti a táblázaton a hajdúságiakat.

Kikerült a debreceni kapuból Gróf Dávid, helyét Tomas Kosicky vette át, az eltiltott Kinyik Ákos posztját Korhut töltötte be a védelem közepén. A második percen Bárány Donát tartotta meg remekül a labdát, Bódi Ádámot szöktette a rövid oldalon, akinek gyenge lövését fogta a vendégek kapusa. Dzsudzsák vállalkozott lövésre a tizenhatos előteréből, ismét megmozgatva csákvári hálóőrt. A hetedik percben újra a debreceni csapatkapitány veszélyeztetett, Bódit ugratta ki, aki a kapuba lőtt, az asszisztens azonban lest jelzett. Gyakorlatilag a szabadrúgásból azonnal ellentámadást vezettek a vendégek, és László Noel baloldali beadását követően Madarász Márton pofozta közvetlen közelről a hálóba a labdát (0–1). Bódi többször is távolról próbált válaszolni, lövései azonban mellé szálltak. A Fejér megyeiek rendkívül kemény belépőkkel operáltak, Dzsudzsák kérte számon a bírót, Hanyecz Bence sporttárs azonban nem mutatott fel sárga lapot. A piros-fehérek csapatkapitánya megunta a tétlenkedést, s a huszonnegyedik percben a gyengébbik lábával, jobbal bombázott a kapu jobb alsó sarkába (1–1). Pár pillanattal később Bárányt buktatták a tizenhatoson belül, Bódi Ádám értékesítette a büntetőt, ezzel megfordította a meccset a Debrecen (2–1). Kosicky mutatott be nagy védést, Posztobányi lőhetett teljesen üresen tizenegy méterről. Rövid időn belül mindkét hazai hátvéd, Pávkovics és Korhut is besárgult, előbbi szabálytalanságát követően tíz perccel a szünet előtt a Csákvár is eljutott egy lesgólig. A debreceni védők ismét nem álltak a helyzet magaslatán, Daru Bence vehette át senkitől sem zavartatva a labdát, lövését Kosicky védte óriási bravúrral. Az első félidőben egyértelműen Bódi volt a legaktívabb, aki negyvenedik percben tekert kapura, Markek Tamás tornászta ki a bal felső felé tartó lövést.

A második játékrészt változatlan összeállításban kezdték a felek. Már a félidő első percében szöglethez jutott a Loki, először kifejelték a vendég védők a labdát, de Ferenczi János tökéletesen ívelt vissza Bárány lábára, aki nem hibázott, megduplázta a vezetést (3–1). Tovább támadtak a cívisvárosiak, előbb Szécsi maradt le centikkel egy középre tett beadásról, majd Bódi lövése okozott veszélyt. Dzsudzsák jutott szabadrúgáshoz huszonöt méterről, lövése azonban felé szállt. Nem adta fel a Csákvár, Mim iramodott meg és lőtt kapura, de Kosicky a mérkőzés legnagyobb védését mutatta be. A kezdeti lendület után leült a mérkőzés irama, mindkét csapat ívelgetésekkel próbálkozott inkább kevesebb, mint több sikerrel. Bárány helyére Sóst, Bévárdi helyett pedig Kusnyírt küldte be Huszti Szabolcs, ezzel új lendületet adva a debreceni támadásoknak. Hosszú tétlenség után Szécsi lövésébe léptek bele, amely így éppen hogy elkerülte a bal kapufát. A kihagyott helyzet megbosszulta magát, zárkózott a Csákvár, a csereként beállt Ganbayar elé pattant az ötösnél a labda, a mongol válogatott támadó pedig nem hibázott közvetlen közelről (3–2). Az utolsó negyed órára fordulva Dzsudzsák sprintelt nagyot, elcsente a labdát Markek kapus elől, a visszapasszra Szécsi érkezett, azonban kísérletét blokkolták, a labda elkerülte a kaput. Újra piros-fehérek tizenkilencese szolgálta ki Szécsit, aki azonban ezúttal sem tudott betalálni. A debreceni csapatkapitány a tizenhatos sarkától tekert kapura, szabadrúgása a felső lécről vágódott le. Az utolsó percek izgalmas végjátékot hoztak, mindkét gárda előtt adódtak lehetőségek, a hosszabbításban Madarász bombáját hárította Kosicky, majd a legutolsó percben Sós Bence vezethette üresen a kapura, a Loki támadója önzetlenül lekészítette a labdát Szécsinek, aki így megannyi próbálkozást követően megrúgta a maga gólját, beállítva a 4–2-es végeredményt.

Labdarúgó NB II, 36. forduló

DVSC – Aqvital FC Csákvár 4–2 (2–1)

DVSC: Kosicky – Bévárdi, Pávkovics, Korhut, Ferenczi – Varga (Haris 76’), Dzsudzsák – Pintér (Baráth 58’), Bódi, Szécsi – Bárány

Vezetőedző: Toldi Gábor

Csákvár: Markek – Murka (Major 58’), Albert I., Posztobányi (Vörös 78’), Tányéros, László N. (Ganbayar 69’) – Kocsis, Mészáros D. (Baracskai 58’), Madarász – Daru (Csató 78’), Mim

Vezetőedző: Visinka Ede

Gólszerzők: Dzsudzsák 24′, Bódi 26′ – 11–esből, Bárány 47′, Szécsi 93′, ill. Madarász 7′, Ganbayar 72′

U.Á.