Kosárlabda: Értékes győzelmet arattak a lányok

A Radobasket gárdáját fogadta a DEAC vasárnap délután a Női Amatőr NB I. 28. fordulójában. A debreceniek igen tartalékos kerettel vágtak neki a mérkőzésnek, azonban mint Kovács Imre vezetőedző a kezdés előtt elmondta, ettől függetlenül nagyon elszántan várták a meccset.

0

safe_image-1-300x157 Kosárlabda: Értékes győzelmet arattak a lányokFotó: deac.hu

Mezei Dóra közelije indította el a pontgyártást, az ellenfél válasza után pedig Mezei-Göttlinger Anna triplájának örülhettünk. Fej-fej mellett haladtak a csapatok, olykor a vendégek a vezetést is átvették, amelyet a negyed végére sikeresen megőriztek (10-14).

Az elsőnél pontgazdagabb játékot hozott a második játékrész, szerencsére elsősorban a DEAC-osok jóvoltából. Bár a vendég együttes szerezte az első kosarakat, ezt követően beindult a Debrecen, és mint már annyiszor a szezon során, Mezei-Göttlinger vitte a hátán a csapatot. A 17. percben Nagy Lili büntetőivel egyenlő lett az állás (28-28), Mezei Dóra kosara pedig már a 34. volt a cívisvárosiak részéről, amelyre a nagyszünetig 32 Radobasket-pont volt a válasz.

A harmadik negyed elején ötpontos előnybe került a házigazda, de a 23. minutumban Göbölös újra egalizált (41-41). Nagy Lili pontjai is kellettek ahhoz, hogy újra visszavegye az előnyt a DEAC, majd Mezei Dóra büntetőivel sikerült is azt megtartani.

Teljesen nyílt maradt a találkozó a záró felvonásra, és hiába harcolt nagyot a fekete-fehér alakulat, nem sikerült leszakítaniuk magukról az ellenfelet Ocsenáséknak. Ebben a negyedben is nagyot játszott Mezei-Göttlinger, mellé felzárkózott Nagy Lili is, így érezhető volt, hogy meglehet a régóta várt debreceni győzelem. A 38. percben tíz ponttal meglógott a DEAC, amely a meccs végén Mezei sikeres büntetőjével beállította a 73-64-es állást.

DEAC-Radobasket 73-64 (10-14, 24-18, 17-17, 22-15)

DEAC: Bognár-Szabó R. 8/6, Mezei 11, Szabó G. -, Mezei-Göttlinger 32/21, Ocsenás 4

Cserék: Nagy L. 14/3, Shirian 2, Sós -, Pallai 2, Ruzsa-Kiss –

Edző: Kovács Imre