DSC-SI U17: Melós győzelem

A regionális bajnokság huszonnegyedik, szombati fordulójában a Cigánd együttesét fogadta a Debreceni Sportcentrum-Sportiskola U17-es csapata.

0

foci-4-300x171 DSC-SI U17: Melós győzelem

Rákos Csaba tanítványai novemberben 1-0-s vereséget szenvedtek a borsodiaktól, ráadásul a múlthéten a városi rivális DASE is legyőzte a DSI-t, fűtötte tehát a bizonyítási vágy a sportiskolás fiatalokat. Az akarattal és küzdelemmel nem is volt gond, de a mérkőzés első félideje nem hozott látványos futballt, egyik kapu sem forgott különösebb veszélyben. A mezőnyjáték dominált, sok párharc jellemezte az összecsapás első felét, olykor rendesen darálták egymást a játékosok. A fordulást követően is érződött, hogy ebből könnyen egygólos meccs lehet. A második játékrészben valamelyest megélénkült a debreceniek játéka, s az 58. percben Bagi Tamás törte meg a gólcsendet, ezzel megszerezte a vezetést a Sportiskola. Szűk félóra volt hátra a találkozóból, amikor a cigándiak egyik játékosa megsérült, és mivel a vendégeknek már nem akadt több cseréje, így emberhátrányban folytatták. Ekkor végleg felülkerekedtek a debreceniek, s a 78. percben Puskás Balázs találatával eldöntötték a három pont sorsát.

DSC-SI – Cigánd SE 2-0 (0-0)

 DSC-SI: Liptai, Sipos Z., Borbély, Nagy, Bagi (Bodnár 59’), Pál (Tar 65’), Tébold (Puskás 58’), Lukács, Sipos D., Nagy Á. (Gyarmati 58’), Csengeri

Edző: Rákos Csaba

Gólszerzők: Bagi 58’, Puskás 78’

Rákos Csaba: Az utóbbi időben többször is előfordult, hogy jó játékkal, de rendre a szimpatikus vesztes szerepét töltöttük be, most viszont fordult a kocka. Melós munka volt, kevés helyzetet sikerült kidolgozni, de végre nem álltunk a szerencsével sem hadilábon: kettőből kettő lehetőségünket gólra váltottuk. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy az utolsó fél órában emberelőnyben játszottunk, de ennek fényében is reális eredmény született. Nem játszottunk jól, de legalább eredményesek voltunk.

U.Á.