Jégkorong: Orosz támadójával is hosszabbított a DEAC

A következő idényt is a DEAC jégkorongcsapatánál tölti Kuleshov Vladislav.

0

Kulesov_MK-300x170 Jégkorong: Orosz támadójával is hosszabbított a DEACFotó: deac.hu

A 22 éves játékos 2015 nyarán érkezett Debrecenbe az oroszországi Yaroslavlból. Tanulóéveit szülővárosában töltötte. Korán kibontakozó tehetsége kitűnő iskolával párosult, a 2014-15-ös idényben orosz bajnok lett a Lokomotív Yaroslavl U17-es csapatával. Akkoriban aligha gondolhatta, hogy hosszú évekig ez lesz az utolsó otthon megszerzett bajnoki címe.

Már az orosz U17-ben is helyt állt, de az igazi áttörést a DHK színeiben produkálta. A 2015-16-os idényben pozitív pont/meccs átlagot jegyzett a magyar ifi és junior, valamint az osztrák ifi bajnokságokban, a hazai U18-ban 44 pontig jutott. A következő idényben megpróbálkozott a MOL Ligával is, de akkor még nem tudott a felnőttek között megragadni. A magyar juniorban viszont ismét pont/meccs átlag felett termelt, ezt a szintet az osztrák ligában is megközelítette. Ezután egy újabb sikeres junior év következett, itthon 24, az EBYSL-ben 37 ponttal, majd 2018-19-ben bemutatkozott a DEAC csapatában.

Újonc évében végig játszotta az idényt és 46 meccsen 22 pontot szedett össze, míg a rákövetkező szezonban már 24 pontot átlagolt. A 2020-21-es „Covidos” bajnokságban leginkább a második sorban hokizott (de megfordult az elsőben is), jól alkalmazkodva a többször változó játékostársakhoz. A playoffra került igazán jó formába; míg a 35 alapszakasz mérkőzésen 9 gólt és ugyanannyi gólpasszt jegyzett, a 11 rájátszás meccsen hét gól és 5 assziszt volt a termése.