Vízilabda: A bennmaradásért csobbannak pólósaink

A Nagykanizsa ellen játszik osztályozót a DVSE, a párharc győztese jövőre is a legjobbak között szerepelhet.

0

195306367_436733534437116_5100499971367105025_n-300x200 Vízilabda: A bennmaradásért csobbannak pólósainkFotó: Nagy Anita/DVSE

A debreceni vízilabdások számára BL-döntővel felérő párharc kezdődik szombat este a Sportuszodában, ahol a DVSE a Nagykanizsát látja vendégül. Az egyik fél második győzelméig tartó osztályozó tétje első osztályú tagságunk meghosszabbítása, az OB I/B-t megnyerő kanizsaiak azonban már évek óta szeretnének feljutni a legjobbak közé, így kiélezett, heroikus csatára van kilátás. A mieink idén is az élvonalban szerepeltek, s 4-1-25-ös mérleggel a 14. helyen zártak, megelőzve a biztos kieső Tatabányát és KSI-t. Az idei tizenhat csapat helyett jövőre csupán tizennégyen indulhatnak az OB I-ben, az utolsó kiadó hely az osztályozós párharc győztesére vár.

„Valamivel jobb helyzetből várhatjuk az osztályozót, mint a Kanizsa, hiszen a szezon során erősebb riválisok ellen pallérozódtunk – emelte ki a klubhonlapnak adott nyilatkozatában Miroslav Bajin, a DVSE vezetőedzője. – Az élvonalra jellemző tempót ellenfelünk nem tapasztalhatta meg, ugyanis szinte az összes meccsüket könnyedén nyerték, éles helyzetben keveset játszottak. Nekünk ugyanakkor világ legjobbjai ellen kellett bizonyítanunk év közben, s érzésem szerint szépen helyt álltunk. Kiharcoltuk az osztályozót, ami már önmagában bravúrszámba ment, de a neheze még csak most jön. Szeretnénk megkoronázni az egész éves teljesítményünket és bennmaradni az első osztályban.”

A Nagykanizsa elleni osztályozó első felvonására szombat este kerül sor Debrecenben, a belépés a védettségi igazolvánnyal rendelkező szurkolók számára ingyenes.

Férfi vízilabda OB I, osztályozó, 1. mérkőzés

DVSE – Nagykanizsa 

Debreceni Sportuszoda, 06.06. 18:00

P.G.