Jelena Deszpotovics: „érzelmesen teltek a búcsú pillanatai”

A montenegrói átlövő hat év után int búcsút a cívisvárosnak, a Debreceni Sportéletnek adott utolsó nyilatkozatában a szezon fordulópontjairól, valamint Kudor Kittiről is beszélt.

0

tn4-dvsc-gyor_2019_02_2740-e1623271636101-300x191 Jelena Deszpotovics: „érzelmesen teltek a búcsú pillanatai”Fotó: Fogarasi Renáta

Képünk illusztráció, itt ugyanis még blokkolni készült a győri Anne-Mette Hansen a debreceni Jelena Deszpotovics lövésénél, jövőre azonban már egy hajóban eveznek majd, hiszen mindketten a Rába-parti együttes szerelését öltik magukra. A montenegrói átlövő a Buducnost Podgoricában nevelkedett, majd 2015 nyarán került Debrecenbe, ahol az évek során dobogóssá vált a legtöbbször pályára lépő külföldiek rangsorában. A Bajnokok Ligájában vitézkedő Győri Audi ETO még télen szemelte ki Deszpotovicsot, Bartha Csaba ügyvezető elmondása szerint jó munkabírású, elszánt és sokoldalú játékossal erősödtek a zöld-fehérek.

„Nehéz és különleges szezonon vagyunk túl, a pandémia sokáig nehezítette a felkészülésünket, március elején pedig edzőváltáson esett át a csapat – tekintett vissza Jelena Deszpotovics. Rengeteg problémával küzdöttünk, a sérülések miatt csak elvétve tudtunk teljes kerettel kiállni, kis túlzással amikor valaki visszatért, egy másik játékos kiesett a csapatból. Ennek ellenére tavasszal magára talált a csapat, az utolsó két hónapban pedig már úgy teljesítettünk, ahogyan a szurkolóink és a szakmai stáb is elvárta tőlünk. A Siófok legyőzése nagy löketet adott a csapatnak a folytatásra, azon a mérkőzésen mélyről kapaszkodtunk fel, a lendület pedig szerencsére a bajnokságban és a kupában is kitartott a végéig.”

Kudor Kitti korábban csiszolatlan gyémántként jellemezte tanítványát és korábbi csapattársát, így kíváncsiak voltunk rá, Deszpotovics hogyan vélekedik a fiatal szakvezetőről.

„Amikor annak idején Debrecenbe igazoltam, Kitti volt a csapatkapitány, s már akkor is megtaláltuk a közös hangot –felelte Jeca. – Örültem az edzői kinevezésének, mert emberileg és szakmailag is nagyra tartom, a társakkal pedig mindent megtettünk annak érdekében, hogy segítsük, megkönnyítsük a dolgát. Ez a néhány hónap valami új kezdetét jelenti számára, s bár eleinte érezte a vállára nehezedő nyomást, remek munkát végzett a csapatunk vezetőedzőjeként.”

A szezonzárót épp a Győr ellen játszották a debreceni hölgyek, a lefújást követően pedig vastaps közepette köszönt el a klub a távozó játékosoktól.

„Hat évet töltöttem a DVSC kötelékében, s a pályán kívül is igaz barátokra és befogadó közösségre leltem, így rendkívül érzelmesen teltek a búcsú pillanatai – vallotta be a montenegrói átlövő. – Különösen fontosnak éreztem, hogy az utolsó debreceni szezonomban sikeres legyen a csapat, szerettünk volna leszállni a hullámvasútról, amin egész évben utaztunk. Véleményem szerint a bajnoki hajrában sikerült kiegyenlített teljesítményt nyújtanunk, így jó szájízzel távozhatok a klubtól.”

P.G.