Vízilabda: Jobban bírta a hajrát a Kaposvár

Kétgólos vereséget szenvedett a DVSE-Mastergood csapata a szezon első idegenbeli találkozóján. Habár négy és fél perccel a vége előtt még döntetlen volt az állás, a véghajrát a vendéglátó Kaposvár bírta jobban.

0

macsim-1024x683-300x161 Vízilabda: Jobban bírta a hajrát a KaposvárFotó: Nagy Anita/DVSE

A házigazda kezdte jobban a meccset és egy perc alatt ellépett két góllal. A mieink első találatát Fülöp Bence jegyezte előnyből, 22 másodperccel a negyed vége előtt pedig Somlai Tamás egyenlített. Az utolsó akcióból azonban ismét megszerezte a vezetést a Kaposvár, így a hazaiak mehettek minimális előnnyel az első rövid szünetre (3-2).

A második negyedben meg tudta tartani egy gólos vezetését a vendéglátó. Surányi László együttese jól tartotta magát és hiába rohamozott többször az egyenlítésért a DVSE, az egalizálás ekkor még nem jött össze. A debreceni gólokat Török Béla és Macsi Martin szállították: előbbi kétszer, utóbbi egyszer volt eredményes(6-5).

Kaposvári gól nyitotta a második félidőt, melyre kettővel válaszolt a DVSE – Fülöp Bence és Macsi Martin révén-, így másfél negyeddel a vége előtt beérték a debreceniek az ellenfelet. A vezetést azonban sajnos nem sikerült átvenni, hiszen az utolsó találatot a házigazda szerezte a negyedben (8-7).

A záró felvonásban kettőre növelte előnyét a Kaposvár, melyet azonban három perc alatt eltüntettek a mieink, a Macsi-testvéreknek, Martinnak és Patriknak köszönhetően. Négy perc volt hátra, teljesen nyílt volt az összecsapás, melynek a végét pechünkre a kaposváriak bírtak jobban. Hiába védett ki a Kósik Somát helyettestő Molnár Lehel egy büntetőt is az utolsó percekben, kettőt gy is vágott ellenfelünk, így ők nyerték a rangadót 11-9-re.

E.On. Férfi OB1, 2. forduló

Kaposvári VK – DVSE-mastergood 11-9 (3-2, 3-3, 2-2, 3-2)

Gólszerzők: Berta 3, Mijic 3, Vindisch, Dobos, Juhász-Szelei, Petrovski, Kakstedter, ill. Macsi M. 3, Török 2, Fülöp 2, Macsi P., Somlai

Süveges Máté: Meglátszott ezen a mai találkozón az év eleji forma, és az, hogy kicsit fegyelmezetlenek voltunk. Mikor utolértük őket 9-9-nél másodjára is, talán kicsit megijedtünk a lehetőségtől is, hogy a magunk javára dönthetjük el a meccset. Ezeket a jövőben rutinosabban kell majd megoldanunk.