Jégkorong: Felkészülési tornán vannak túl a DHK-s lányok

Prakab Szilárd edző 17 játékosával már csütörtök reggel elutazott Gyergyószentmiklósra, ahol a házigazda Fox Hockey együttese mellett a Hatvani Gigászok, a Dunaújvárosi Angels és a Csíkszeredai Sportklub női csapataival mérték össze az erejüket.

0

safe_image-7-300x157 Jégkorong: Felkészülési tornán vannak túl a DHK-s lányokFotó: debrecenihoki.hu

A debreceni lányok pénteken a két anyaországi, szombaton pedig a két székelyföldi vetélytárssal szemben léptek a jégre. A mérkőzések 3 x 15 percig tartottak, futóórával. Vasárnap rendezték meg a kis- és a nagydöntőt, valamint az eredményhirdetést is.

Prakab Szilárd vezetőedző számított a nehéz meccsekre, már csak azért is, mivel az ellenfelek egy része a jövő szezonban az A-csoportban fog hokizni. Mint mondotta, a tornarészvétel mindenképpen hasznos lesz, mert rávilágít arra, hol tartanak jelenleg a felkészülésben.

II.Székelyföldi Női Jégkorongtorna Gyergyószentmiklós

Hatvani Gigászok – Debreceni HK 0-3

Debreceni HK – Angels 0-9

Fox Hockey – Debreceni HK 7-0

Csíkszeredai Sportklub – Debreceni HK 9-0

Prakab Szilárd: Az első meccsen nagyjából azonos játékerővel rendelkező csapatok találkoztak. A lányok keményen küzdöttek, megvoltak a helyzeteink is, de ezeket nem tudtuk kihasználni. Az Angels elleni találkozó első harmadában nyújtottuk az eddigi legjobb teljesítményünket, a kezdő etap végén csak egy góllal vezetett az ellenfél. A második és harmadik játékrészben azonban feljebb kapcsoltak, így még nehezebb volt tartani őket. A nagy nyomás miatt egyre inkább elfáradtunk, emiatt a végén nagy gólkülönbség alakult ki a vetélytársak javára. A gyergyói lányokban jól korcsolyázó, a miénknél minden szempontból erősebb csapatot ismertünk meg. Az első és második harmadban a mi szintünket is figyelembe véve megfelelően játszottunk, a védekezésünket sikerült összerakni, időnként támadásokra is futotta a lányok erejéből. A 3. játékrészre elfáradtunk, nem csoda, hogy ebben a periódusban három gólt kaptunk. Az utolsó meccsen nagyon nagy volt a különbség a két csapat játékosai között, a szó szoros és átvitt értelmében sem voltunk azonos súlycsoportban. A találkozó előtt azt kértem a lányoktól, hogy az összes tartalék energiájukat próbálják mozgósítani. Ez egy ideig sikerült is, az 1. harmad derekáig még nyomást is tudtunk kifejteni az ellenfélre, voltak helyzeteink is, de a későbbiekben már a szeredaiak nagyobb tudása, fizikai fölénye érvényesült. Hasznos, kiváló hangulatú tornán vagyunk túl, ami jó felkészülést biztosított a bajnoki küzdelmekre. A miénk volt a legfiatalabb együttes, Erdélyben debütált négy új előkészítős játékosunk is.

A II. Székelyföldi Női Jégkorongtorna végeredménye:

1. Fox Hockey (Gyergyószentmiklós)
2. Csíkszeredai Sportklub
3. Dunaújvárosi Angels
4. FC Hatvan Gigászai
5. Debreceni HK